Kort nyt - maj 2008

28. maj 2008:

Under mit besøg i Cairanne i slutningen af april havde jeg lejlighed til at besøge 15 af de førende producenter af Cairanne. Brusset har været besøgt flere gange før, ligesom jeg også har besøgt Alary en enkelt gang. Jeg har nu bearbejdet mine indtryk og har opdateret siderne om de besøgte producenter.
Jeg mener at kunne konkludere, at vinene fra Cairanne har en rimelig høj kvalitet, og de bedste af dem sagtens kan matche vinene fra Rasteau, Vacqueyras og Gigondas. Det vil være fuldt berettiget, at appellationen ophøjes til CRU (AOC Cairanne i stedet for Cotes du Rhone Village Cairanne)
, formentligt i løbet af et par år.
Kooperativet tegner sig for ca. 60% af produktionen, men det er ikke her man finder de bedste vine i byen, og de er heller ikke drivkraften bag ophøjelsen til CRU siges der.

De opdaterede sider omfatter følgende domæner:
.
Domaine de L'Oratoire  St. Martin Domaine Richaud
Domaine des Coteaux des Travers Domaine les Aphillanthes
Cave de Cairanne Domaine des Amadieu
Domaine Boisson Domaine d'Aeria
Domaine Berthet-Rayne Domaine Galuval
Domaine Alary Domaine Delubac
Domaine de l'Ameillaud Domaine des Escaravailles
Domaine les Hautes Cances Caveau du Belvédère  (butik)
.
19. maj 2008:

Albin Jacumin (t.h.) overtager forældrenes domæne, 
og kalder det Domaine Albin Jacumin

.
Tre nye domæner i Chateauneuf du Pape.

Som jeg antydede i min dagbog fra turen i april eksisterer Domaine Saint Benoit ikke længere.
Det vil dog først ophører helt, når vinene fra årgang 2005 og 2006
solgt. Årg. 2007 vil blive med nye domænenavne:
Det har indtil nu været to familier, Cellier og Jacumin, der har drevet stedet, men da Marc Cellier har besluttet at lade sig pensionere, vil hans 3 sønner føre Cellier familiens del af markerne videre under navnet Domaine des 3 Cellier. Dette domæne vil omfatte 14 ha. og vil høre hjemme på adressen Route de Sorgues 80 84230 Chateauneuf du Pape.
Gerard Jacumin vil drive Jacuminfamiliens andel under navnet Domaine L'Or de Line, navngivet efter Gerard Jacumins datter Laureline. Til dette domæne vil høre 8,8 ha.
Adresse: Rue Porte Rouge 28, 84230 Chateauneuf du Pape. Mail:
lordeline@free.fr

Domaine la Begude des Papes vil i forbindelse med generationsskifte og bygning af helt nye kældre på en anden lokalitet fremover hedde Domaine Albin Jacumin.

Måske vil der blive tale om endnu et "nyt" domæne. Det er endnu ikke lykkedes mig at få klarhed over, hvad der sker med vinene fra de marker, der blev købt fra Domaine des Relagnes - altså den del, der ikke blev overtaget af Olivier Hillaire.
Ejeren af Chateau Calissanne, der for et par år siden købte det meste af Relagnes, svarer ikke på mails.

14. maj 2008:

Under mit besøg hos Domaine Delubac (Cairanne) i april fik jeg udleveret et hefte, hvor 15 vinbønder præsenteres.
De er alle fra det sydøstlige Frankrig. De kalder sig Rhône Vignobles og har en fælles hjemmeside, www.rhonevignobles.com
Formålet med sammenslutningen må i korthed være i fællesskab at promovere vinene fra de respetive domæner.

For mere end 10 år siden besøgte jeg Chateau Revelette i Joucues lidt nord for Aix-en-Provence og fik også her udleveret heftet, som det så ud dengang. Det inspirerede mig bl. a. til for første gang at besøge Domaine de la Janasse i Courthezon.
De præsenterede domæner er i dag: 
Nordlige Rhone: Domaine Jean-Michel Gerin, Domaine Cuilleron, Domaine Francois Villard, Domaine Chèze, Domaine Combier, Domaine Graillot, Domaine Courbis, Domaine Alan Voge.
Sydlige Rhone: Domaine de Deurre, Domaine Delubac, Domaine de Montvac, Domaine de la Janasse, Domaine de Beaurenard.
Provence: Domaine de la Citadelle, Chateau Revelette.

.
9. maj 2008:

Jeg besøgte her i april et par producenter, som ikke kunne rubriceres under de sektioner, min side indtil nu har indeholdt. Jeg har besluttet ikke at udvide rammerne yderligere til også at omfatte Cotes du Rhone (Regional) eller Cotes du Ventoux. Der kan imidlertid dukke vine op, som jeg synes fortjener omtale. Derfor har jeg lavet en ny sektion, som indtil jeg finder på et bedre navn hedder "Hidden Secrets". Hvis man vil finde frem til disse sider (der omtales p.t. kun 2 producenter), kan man finde dem via oversigten over Cotes du Rhone Village.

Til eftertanke en mail jeg modtog i dag:

Please I would like that you take away of your website
- the price of importer : they are too low for other importers in Danmark and it is not possible to continue so.
Thank you very much.
Your website is very nice, congratulation.
Best regards

En producent.

.
7. maj 2008:
.
Vin- og prislister for vine, der sælges fra udsalgssteder i Vacqueyras, Gigondas, Rasteau, Cairanne og Sablet, er opdateret med vine og priser per april 2008. Det er uden sammeligning vinene fra Vacqueyras, der udviser de største prisstigninger - op til 2€ per flaske. De øvrige steder er prisstigningerne mere moderate og varierer fra 10 cent til 1€.
Disse prislister anføres for at give et indtryk af prisniveauet i de forskellige appellationer.
Står man over for at besøge området, giver de et indtryk af kvalitetsforskellene. Ved vinkøb i Danmark fortæller prisforskellene nok ikke så meget om kvalitetsforskelle. Her betyder det mere, hvilke avancer importører/forhandlere beregner. I de pågældende vinområder vil der være større overensstemmelse mellem pris og kvalitet, når lige bortses fra visse berømte producenter, hvor pris og kvalitet ikke har entydig sammenhæng.
Listen fra turistkontoret i Sablet (billedet) har ikke tidligere været anført. 
.
4. maj 2008:
.
Nu er jeg tilbage efter en begivenhedsrig tur. Jeg plejer efter turene først at opdatere siderne om producenterne og derefter lave et rejsebrev, men eftersom jeg har lagt en dagbog på siden under turen, har jeg nu omdannet denne til et rejsebrev, der altså denne gang kommer først og afløser siderne om dagbogen.
.

Arkiv:

April 2008
Marts 2008
Februar 2008
Januar 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
August 2007
Juni 2007
Maj 2007
Marts 2007
Februar 2007

Home