Kort ny februar 2007

26.2.

Jeg er blevet gjort opmærksom på nogle Chateaunef-relevante ting i pressen for nylig, som der har været linket til fra forsiden:

En artikel i Wine Spectator: James Molesworth: Tasting Highlights: Châteauneuf-du-Pape 2004

En video - og mere interessant - en omtale i New York Time af årgang 2004: Video - New York Times  Artikel

En artikel på John Livingstone-Learmonths hjemmeside om årg. 2005: John Livingstone-Learmonth om årgang 2005
Hans hjemmeside har desværre ikke været "oppe" de sidste dage.

Jeg har i øvrigt fået lov til at linke til hans sider om de enkelte producenter fra mine sider om de pågældende domæner. Det er sket for siderne om Vinsobres.
Det antydes på hans hjemmeside, at - i hvert fald dele af den - skal være omfattet af en abbonnementsordning, og i så fald må dette projekt opgives.
Hans hjemmeside omtaler de fleste producenter i det nordlige Rhone, men kun Vinsobres er indtil nu kommet med fra det sydlige Rhone. Han arbejder vist på sagen, ligesom han fortsat arbejder på en moppedreng af en bog om vinene fra det sydlige Rhone.
I øvrigt er hans hjemmeside måske lidt svære at finde rundt i - især at finde frem til den enkelte producent.
Jeg har lavet mit eget private index - som man kan se her, hvis man er interesseret. (Der mangler p.t. nogle links)

Eftersom vejret ikke har egnet sig til golf den senere tid, har jeg arbejdet på en sektion om Rasteau.
Det foreløbige resultat kan ses her.

18.2.

Jeg ser på federationens hjemmeside

- at Vinadea, butikken med vine til priser som hos procenterne, har gennemgået en ansigtsløftning. Herved er der blevet plads til at præsentere flere vine - fra områderne Champagne, Loire, Limoux og Bordeaux.

- at skiltet i bycentrum er blevet fornyet. Det er sket i samarbejde mellem Federationen og Châtorange Rugby Club!

- at Producenter og ønologer  fra Chateauneuf du Pape har været samlet for at vurdere årgang 2006. De konkluderede, at 2006 var mindst lige så god som 2005, og det siger jo ikke så lidt.

- at der 13. -19. marts er smagning i Salle Dufays. 90 udstillere deltager, og der forventes 1.000 tilmeldte besøgende - desværre kun adgang for professionelle.
Lige i denne periode må det ikke forventes, at der kan parkeres på pladsen foran Salle Dufays.

Jeg er blevet informeret om

- at "Kongen af Rasteau" nu også laver en Chateauneuf. Romeo på Domaine de Soumade har købt en parcel i nærheden af Beaucastel. Det bliver vist kun til omkring 1.000 flasker om året, der kun kan købes ved stalddøren - så aflæg ham et besøg.

- at der er skabt et helt nyt domæne i Chateauneuf Domaine Olivier Hillaire. Domaine Relagnes blev for få måneder siden solgt af ejeren Henri Boiron. Olivier Hillaire, der har tjent ham tro og dygtig som vinmager i mange år, har købt de bedste marker - dem hvorfra der laves Cuvée Vigneronne og Les Petits Pieds d'Armand - og også markerne i Cotes du Rhone. Jeg er helt ikke klar over, om der fremover vil eksistere noget der hedder Domaine Relagnes.

Det har været så som så med at få vedligeholdt siderne om Chateauneuf du Pape de sidste par måneder. Det har krævet en del timer at samle oplysninger om Gigondas, Vacqueyras og Vinsobres, og der skal altså også være tid til at spille golf.
Flere har spurgt, hvilken appellation, der kommer med næste gang. De bliver det måske Rasteau, velvidende at det "kun" er Cotes du Rhone Village", men alligevel - måske burde vinene fra Rasteau have haft deres egen appellation for mange år siden. Det kan dog godt være, at det varer lidt, før der kommer nye sektioner, for jeg skal i gang med at planlægge et besøg i Gigondas/Vacqueyras/Vinsobres i april.

Fænomenet blog breder sig. Sidst har Vignobles Mayard (Domaine du Pére Pape) etableret en sådan. Man har ikke haft en egentlig hjemmeside, men nu har man altså en blog. Det bliver nok fremtiden. Adressen er http://vignoblesmayard.unblog.fr/
Jeg er også stødt på en blog fra Frederic Romeo, sønnen på Saumade i Rasteau, men han har nu ikke rigtig fået gang i den: http://domainelasoumade.over-blog.com/