Kort nyt maj 2007
12.5.

Så er jeg i det store og hele færdig med at bearbejde mine indtryk fra turen i påsken og har opdateret en del sider - samt lavet en del nye.

For fremtiden vil alle opdateringer på siderne fremgå ét sted: 

Egentligt havde jeg lagt op til, at opdateringer skulle fremgå på sider om de enkelte appellationer, men det er alt for bøvlet at anføre det 10 steder (5 danske og 5 engelske).

Hidtil har der været et link på forsiden "Kort nyt om C-d-P i DK". Punktet er ændret til
"Kort nyt om Rhone i DK"
Her vil oplysninger om nye importører og opdatering af priser og årgange o.lign. omfatte alle 5 appellationer.

Indtil videre vil listerne over danske importører være holdt adskilt - appellationsvis.

Jeg vil lige gøre opmærksom på, at det ikke kun er i Gigondas og Chateauneuf du Pape, der findes butikker med "stalddørspriser". Hvis man lige kommer forbi og vil gøre nogle hurtige indkøb, kan det nu gøres i 4 af byerne:
Chateauneuf du Pape: Vinadea
Gigondas: Caveau du Gigondas
Vacqueyras: Taverne de Raimbaut
Rasteau: Turistkontoret
Jeg så ikke en tilsvarende "butik" i Vinsobres.

En af mine "mailvenner", der bor i Trier/Tyskland har sendt mig et referat af en nylig tur til CdP. Her fortæller han bl.a. om fin service fra Vinadea. Så vidt jeg ved, forsender man ikke vin til udlandet, men da mange af mine "visitors" har hus i Frankrig, vil jeg gøre opmærksom på muligheden:

At Vinadea we met the most charming oenologist Sophie who introduced us to several wines and kindly offered to handle the shipment not only of the wines purchased at Vinadea, but also those purchased elsewhere in town. I bought 6 bottles of each Barrot 2005, Brusquieres 2003, 3 bottles of Eddie Feraud 2004 and Girard de Boucou 2004. In addition to that I had to feed my bottle collection with 24 more various selections one bottle each. As I forgot the list it will be a surprise to unpack the boxes which will hopefully arive at the place of a colleague of mine in northern France.

Som jeg fortalte om i Kort nyt 24.3 havde jeg konstrueret et smageskema til brug på turen.
Jeg brugte den faktisk på alle vine, jeg smagte, og vil bruge den fremover. Jeg har dog lavet en rettelse: taget et point fra 1. "Colour - first impression" og lagt den til punkt 6. "Owerall impression". Jeg så ikke en vin med "fejl" i farven, og for mig er helhedsindtrykket meget afgørende. Jeg brugte den ikke på papir - det er for bøvlet, opdagede jeg. Jeg noterede blot de 6 tal - oftest ud for vinen på en prisliste.
Resultatet af mine notater ses
her.
Jeg har lovet flere at lave en side med anbefalinger om, hvem jeg vil anbefale at besøge. Indtil videre: se denne side.

Jeg så i Politiken i dag, at hvis man skal indtage så meget af det helsebringende stof resveratrol, at det virkelig batter noget, så skal man drikke op mod 100 flasker om dagen!
Man mener nu, at når rødvin er så helsebringende, skyldes det et stof, der hedder procyanidin som findes i størst mænge i vine fra Madiran og Côtes de Saint Mont. Desværre smager disse vine ikke så godt, fordi de er alt for tanninrige. Indtil videre vil jeg holde fast i troen på, at Rhonevine er lige så helsebringende. De smager da i hvert fald godt!

Jeg mangler nogle "løse ender" vedr. min påsketur, bl.a. kan jeg anføre kort ved flere producenter, men efter at have "svigtet" Chateauneuf-sektionen de sidste 4 måneder, må jeg til at vende blikket mod Chateauneuf du Pape. Der er også en tur i juli, der skal planlægges.

 

.
.
.
.