Kort nyt - juni 2008

20. juni 2008:
.
Nyt om Domaine Relagnes
Efter i en lang periode at have eftersøgt nyt om, hvad der sker på Domaine des Relagnes,
stødte jeg i dag på en blog (David McDuff), der fortæller lidt om denne sag:

"Retired industrialist Philippe Kessler acquired Château Calissanne in 2001. He is largely responsible for introducing temperature control and other technological improvements to the Calissanne winery. Apparently intent on expanding his reach, he purchased an estate in Châteauneuf du Pape, Domaine des Relagnes, in December 2006. Along with the 7.5-hectare property, to which Kessler has already added another 2.5 hectares with plans for five more, wines at varying stages of completion were included from the 2004, 2005 and 2006 vintages. Jean Bonnet, longtime winemaker at Calissanne, will also be head winemaker and oversee the farming and production at Relagnes.

.... Bonnet plans to add some new oak and smaller barrels starting in 2006, which will be the estate’s first full vintage under the new ownership and management...."

På blogen ses smagenotater for Chateauneuf du Pape Rouge 2004 og 2005 samt Chateauneuf du Pape Blanc 2006.

.

Photo: David McDuff

17. juni 2008:
.
Fête du Vins (o.lign.)

Cairanne 27. juli: Fête du Vin
Chateauneuf du Pape 1.-3. august: La Fête de la Véraison
Rasteau: 14. august: Nuit du Vin
Vacqueyras 13. - 14. juli:  Fête des Vins.
Vinsobres 17. juli og 7. august: Nuit Divinique
Violès: 20. juli: Fête des Vins
Ugentlige markedsdage:

Mandage: Bédarrides
Tirsdage: Beaumes de Venise
Onsdage: Jonquières, Valréas, Violès, Malaucène
Torsdage: Orange, Cairanne
Fredage: Courthézon, Châteauneuf du Pape, Visan
Lørdage: Puyméras, Valréas, Le Barroux, Sainte Cécile les Vignes.
Søndage: Camaret sur Aigues

.
15. juni 2008:
.
Jeg har i dag påført to nye importører på listen over importerede Rhonevine:

Wineatcosts.com, der har et interessant nyt koncept:
"Wineatcosts er en dansk online-vinforretning, som tilbyder kvalitetsvin til avancefri priser, hvilket vil sige uden de 40-50 % avance, som er standard i den almindelige detailhandel. Vi sørger for, at vores udgifter er dækket, og opretholder 100 % gennemsigtighed i prissætningen."

boyd.nu, der bl. a. importerer vine fra familiens vingård i Sarrians, Domaine la Mazane.
.
12. juni 2008:
For kort tid siden bragtes her på siden en rapport om en lidt usædvanlig privat smagning af vine fra Henri Bonneau, der fandt sted i New York den 28. maj.

En af de kommende dage bringes en ny rapport. Denne gang om en smagning af mange forskellige vine fra Chateau de Rayas, der fandt sted i går aftes, den 11. juni.

At jeg finder anledning til at bringe den slags indslag på min side, skyldes at én af deltagerne er en dansker, Peter Bækgaard, som er bosiddende i New York, og som har givet flere indspark til min side i årenes løb.

Begge disse smagninger har fundet sted på en restaurant, der hedder "Tribeca Grill".
Det har givet mig anledning til at surfe lidt for at undersøge, hvad det egentligt er for et sted. For en dansker, der ikke kender NY, lyder det ikke rigtig af noget.

Jeg må sige, at jeg blev lidt overrasket - ikke så meget over denne præsentation på deres hjemmeside: "Tribeca Grill is co-owned by renowned restaurateur Drew Nieporent and legendary actor Robert De Niro."

Det skærpede interessen, da jeg så, at man på amerikansk maner proklamerede:
"
Our Châteauneuf du Pape selection is the largest in the world; the wines from this Rhône Valley village are among the best values in the market today. These wines, often produced from old, low yielding vines, have concentrated spicy flavors that complement the robust cuisine of Chef Stephen Lewandowski."

Ku det nu passe?
Man kan selv studere deres vinkort på http://myriadrestaurantgroup.com/tribecagrill/TribecaGrill_WineList.pdf

Jeg tør ikke garantere, om de har ret. Jeg har måske set et endnu mere omfattende udvalg på La Beaugraviere i Mondragon. Men de har godt nok også et stort udvalg på Tribeca Grill. (Rødvine fra Chateauneuf du Pape ses på side 30-36)

Web site: http://myriadrestaurantgroup.com/tribecagrill/index.html
Adresse: 375 Greenwich St. at the corner of Franklin St., New York

Den titel jeg har modtaget til billedet fra 11. juni 2008 lyder:
Excellent service at Tribeca Grill. Ryan Mills-Knapp at work.
Damen t.v. hedder Diane og er en veninde af John Junguenet (søn af den kendte amerikanske vinimportør Junguenet) og damen t.h. hedder Ejehan og er gift med Brad Coelho, der publicerer bloggen Unidentified Appellation

.
11. juni 2008:
.
Der er et stykke endnu til dette års Rhônefestival løber af stabelen - den 20. september.
På min "opvarmningsside" er der nu lagt link over til udstillernes sortiment, som den ser ud i dag, hvor jeg har besøgt deres hjemmesider og revideret deres sortiment på listen over importerede Rhonevine.
.
8. juni 2008:
Jeg går ud fra, at de fleste besøgende på min side hver søndag besøger www.vinavisen.dk. Det gør jeg i hvert fald. For en sikkerheds skyld et positivt hint.
Jeg ved ikke med alt det der, som de skriver om skruelåg, men de følger også med i alle positive forsøgsresultater, der konkluderer, at rødvin er sundt, og det kan jeg så godt li' at læse om!
Jeg tillader mig at citere fra uge 24:


Drik rødvin og bliv gammel
Drømmer man om at kunne svinge sig i cykelsadlen i en alder af 100 år, så er der måske en chance, hvis man drikker rødvin hver dag. Det tyder spændende forskning fra Harvard Medical School i hvert fald på.
Vinens livgivende egenskaber formodes som bekendt at stamme fra stoffet resveratrol, der findes i de blå druers skind. Og ifølge videnskabsmagasinet Nature har universitetet lavet forsøg med gærceller, hvis levetid – ved tilsætning af stoffet – øgedes med op til 70%.
Målet er i løbet af få år at kunne fremstille medicin, der ikke blot forlænger livet, men også øger livskvaliteten – resveratrol virker nemlig også forebyggende mod en række alderdomsbetingede sygdomme.

Jeg kan også godt li' det lille indslag, der som overskrift har: "Tag et glas med kollegerne". Og så er der også lige den med "Et lille glas mod demens". Og for resten også: "Frygt dem, der kun drikker vand". Det er dejligt med positive nyheder.
 

Anker Tiedemann. Foto: svigersønnen under en ferie i Wien 2008.
Anker er
78, men det ses næppe. Han har også indtaget resveratrol gennem mange år.
Han har sammen med Flemming Hvelplund udgivet www.vinavisen.dk siden dens start og givet mange af os danskere indsigt i vinens verden.

.
6. juni 2008:
Jeg tillader mig at være en smule ironisk for en gangs skyld:
Engang imellem har man tid til at undersøge, om der nu skulle være sket noget med producenternes hjemmesider. Jeg har nu gennem mindst fire år (jeg tror, der er tale om flere) med mellemrum undersøgt, om én af de mest kendte producenter i Chateauneuf du Pape måske skulle være kommet videre. Hver gang er jeg blevet mødt med et "site en cours de réalisation" nederst på siden. OK, det er måske ikke så vigtigt, om man har en hjemmeside, men man kan jo godt tænke på, om det skulle være symptomatisk for en producent, når man lover noget i så mange år!
Kan det overføres på vinene? Ja, jeg skal ikke gøre mig klog på den sag, for dem kan man man jo ikke komme til at smage, når man besøger stedet!! Pyt med det. Der er så mange andre gode producenter.

Jeg kan se ud fra min "Indbakke", at rigtig mange danskere sætter kursen mod det sydlige Rhone i år. Jeg ønsker egentligt kke at påvirke, men jeg har ét godt råd. Planlæg, hvem I vil besøge. Måske overvurderer jeg betydningen af det, jeg nu siger, men det er altså et godt udgangspunkt for et besøg, hvis det er aftalt på forhånd. Hos de fleste producenter får man uden aftale en god modtagelse, men om et år eller to eller tre eller flere er "historien" (og dermed sandsynligvis også vinen) en lille smule bedre, hvis man har mødt "manden (eller konen/datteren/sønnen) selv". 

"Rejsevin" er lig "minder". Husk, at jeg gerne vil bringe et rejsebrev! Kort eller længere.

Arkiv:

Maj 2008
April 2008
Marts 2008
Februar 2008
Januar 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
August 2007
Juni 2007
Maj 2007
Marts 2007
Februar 2007

Home