Kort nyt juni 2014

Kort nyt 5. juni 2014
Glem ikke dem, der gør det hårde arbejde

I Gigondas udstiller man monumentale kunstværrker, langs vejen op til den højeste del af byen. I 2014 har man kunne møde værker af en skulptør, der arbejder med solide træudskæringer og endnu solidere cementelementer.
Det er ikke svært at tolke meningen med den ca. 3 meter høje skulptur gengivet her til venstre. Jeg har fået en association til et billede, jeg tog i 2008. Den seriøse og muskuløse mand på billedet, var just vendt hjem til kælderen efter en strabadserende dag i vinmarken og stillede lidt modvilligt op til fotografering sammen med broderen, der tager sig af det lidt mindre hårde arbejde i kælderen og altid er ham, der bliver fremhævet og omtalt i forbindelse med domænets rigtig gode vine, der slider hårdt i vinmarkerne, og som sjældent omtales.
Nu passer Gilles Faravel specielt godt til sammenligning med skulpturen, men jeg kunne nævne mange eksempler på brødre eller for den sags skyld søstre i Rhone. 

Skulpturen nederst til højre giver mig ingen associationer, selv om jeg flere gange har funderet med åbent sind. I skrivende stund galopsnakker Romer i Kulturen på News. Han ville helt sikkert kunne finde på mange tolkninger. Er der andre, der kan hjælpe?

Tilføjelse 22. juni 2014

Når vi nu taler om slidere, så kan der jo ske det, at resultatet af intentionerne om at gøre sit bedste kan blive forstyrret af vejret, eller måske webhotellets små udfald.  Denne sides webhotel kunne ikke opdateres under mit - synes jeg selv - interessante besøg i Rhone, der varede indtil dagens (vi skriver nu 22.6.) hjemkomst.
Offline under mit besøg har jeg nedfældet nogle betragtninger, som fremgår her: Billeder og indtryk fra et beøg i Alsace og Rhone juni 2014

Som man vil kunne se fra min nu opdaterede forside, vil der være mange interessante events i juli, som man kan deltage i, hvis man så heldig at være i området denne måned.

Måske ses vi til Rhonevinfestivalen lørdag den 20. september
Der er i det mindste nye emer for seminaret: Saint Peray og Cornas

Skulle man være i tvivl om de to appellationers betydning, så kan det oplyses, at Saint Peray
er en hvidvinsappellation med meget sjældent sete vine. (Faktiske overnattede jeg første i 90-erne i byen uden at det lykkedes at finde en producent) Tingene ændrer sig over årene. I 2013 var det anmeldte antal ha. på 64 og produktionen  var på i alt 1547 hl. 
AOP Cornas omfatter 131 ha. med knap 4.000 hl.og har uden tvivl sine proselytter.

 I min verden (som overbevist grenacheforetrækker) er disse vine rarieteter. Jeg har ikke indtil videre analyseret de deltagende udstilleres portefølge fra de to appellationer, men denne interessante analyse vil jeg nok foretage inden festivalen.

.


Kort nyt maj 2014
Kort nyt april 2014
Kort nyt marts 2014

Home  Arkiv Kort nyt