Clos de Trias  

Marie Caroline og Even Bakke
545, Route de la Roque Alric, 84330 Le Barroux
Tel. 490 281 653 / 6 32 097 301
Direkte salg: 1. april - 31. august åben alle dage. Ellers efter aftale.
Mail:  info@closdetrias.com
Web: http://www.closdetrias.com

   

Even Bakke har norske rødder, som navnet antyder, men er født og opvokset i USA. Starten på hans karriere som vinmager, startede i Californien hvor han arbejdede i 14 år på vingårde i Napa og Sonoma Valley, Landmark Vineyards og Matanzas Creek.

Eftersom han havde mødt en fransk pige, datter af en vinbonde i Champagne, besluttede familien, der nu var på fem, at flytte til Frankrig og her gav de sig til at søge efter et vinbrug. 
Efter et par års søgen fandt Evan Bakke i 2007, hvad han søgte, et domæne på 21 ha. ved Barroux. Han overtog stedet før høsten i 2007, som således blev hans første årgang på Clos de Trias. Udover de 21 ha. lejes yderligere 5 ha.
Den tidligere ejer havde produceret frugt, abrikoser og kirsebær og havde solgt druerne til kooperativet.

Vinmarkerne er certificeret agriculture biologique fra 2012. Man anvender visse biodynamiske elementer, men er ikke certificeret.

Ventoux
2010: 83% Grenache, 7% Syrah, 4% Carignan og 6% Cinsault.
35% lagret i ældre demi-muids, resten i cementtank.

Ventoux Vieilles Vignes
2007: 94% Grenache og 4% Syrah. Stokkene er mere end 65-80 år gamle.
I 2007 produceredes 12.000 flasker. 33% er lagret på demi-muids. 
Denne cuvée er lavet i 2007 og 2009.

Ventoux Pied Porcher
2007: 100% Grenache fra en enkelt vinmark "Pied Porcher" på 1,09 ha. 
55 år gamle vinstokke. 24 hl/ha. 50% lagret på demi-muids. Aftappet i 2010.
De to specialcuvéer laves kun i gode årgange (2007,2010)

Ventoux Rosé
2014: 100% Grenache Noir fra 0,5 ha.

Ventoux Blanc
2011: 82% Grenache Blanc og 18% Clairette.
Delvis gæret på (1) demi-muid. - 2.200 flasker.

 


Even Bakke. Juli 2015


Marie Caroline Bakke juli 2015


Udsigt til vinmarkerne fra domænet


Gæringen sker i tre store ståltanke. De er under tag, men rummet ligger åbent ud mod det fri. 
Der er ingen temperaturkontrol i tankene. Det er ikke nødvendigt, hævder Even Bakke.

Home   Home Ventoux


Opdateret 16-03-2019

Clos de Trias
Ventoux, France

Clos de Trias was established prior to the 2007 vintage on an ancient homestead of Mt. Ventoux. Owner Even Bakke, who was born in Boulder, CO and raised in Norway, launched this wine project following a 3-year search, 14 vintages of winemaking in California and the loving support from his family. The name Clos de Trias refers to the region’s 200 million-year-old Triassic soil “Lias” – marine limestone marls and clay mixed with sand.

Sitting 350 m (1150 ft) to 500 m (1640 ft) above sea level on the western foothills of white-capped Mt. Ventoux, Clos de Trias estate consists of 25 ha (~62 acres) with 17 ha (42 acres) in production. Vines average 45-years-old and are planted to 75% Grenache with the remaining 15% to Syrah, Cinsault, Carignan and Mourvèdre. The region experiences extreme climates – snowy winters, sunny Provençal summers and powerful Mistral wind. The estate uses biodynamic and noninterventional farming practices that enhance the vitality of the ecosystem and express the terroir in full. Grapes are hand-picked and hand-sorted early in the morning.

https://www.chamberswines.com/img/producer/C/CTS/CTS_ss.pdf

 

Even Bakke est Norvégien d'origine mais né aux Etats-Unis. Il apprend à faire du vin à la faculté d'oenologie de Davis et devient " wine maker". Il arpente alors les Etats-Unis et l'Australie pendant plus de treize années pour consiller et produire les vins de grandes propriétés. Mais arrive un moment où Even Bakke ne veut plus faire du vin industriel, mais enfanter des vins de terroir. il se tourne alors vers la France et rachète en 2006 une popriété dans l'appellation Ventoux : c'est l'acte de naissance du Clos de Trias. Il met alors en oeuvre une agriculture biodynamique pour révéler toutes les qualités de ses terroirs et pratiques des vinifications douces, pragmatiques et peu interventionnistes. Les Ventoux de ce domaine nous ont charmé par leur fraîcheur et leur équilibre que ce soit en rouge ou en blanc.