Domaine Olivier Hillaire

Olivier Hillaire 
Rue Maréchal Foch 1, 84230 Chateauneuf du Pape.
Tel. +33 490 480 387 / +33
 626 684 016 
Åben alle dage 8.00-19.00 (Caveau : Rue Maréchal Foch)
Mail:
domaine.olivier.hillaire@wanadoo.fr

   

Domaine des Relagnes, ejet af Henri Boiron, eksisterede indtil 2006. Domænet havde 16 ha Chateauneuf du Pape og man lavede 3 forskellige cuvéer rød Chateauneuf du Pape: basiscuvéen, Cuvée Vigneronne og Cuvée Les Petits Pieds d'Armand. Henri Boirons tidligere svigersøn Olivier Hillaire arbejdede på domænet og sammen med ønologen Phillippe Gambie havde han ansvaret for vinfremstil- lingen, og vinene opnåede et vist ry med årene.
I 2006 besluttede Henri Boiron at trække sig tilbage og ønskede at sælge ejendommen. 80% af vinmarkerne og bygningerne på Route de Bedarrides blev solgt til ejeren af Chateau Calissanne, der producerer Coteaux d’Aix-en-Provence fra sin store ejendom i Lancon de Provence. 
Den resterende del af markerne blev overtaget af Olivier Hillaire, der nu råder over 3 ha. Chateauneuf du Pape og 5 ha. Cotes du Rhone. 
Olivier Hillaire har ikke selv egentlige kældre, men han lejer sig ind i et tidligere lagerlokale for appelsiner eller æbler, som ligger på vejen mellem Chateauneuf du Pape og Sorgues. En del andre producenter, der mangler plads, lejer lokaler her.

Olivier Hillaire har mange jern i ilden. 
Han har erhvervet bagerbutikken i byens centrum, og på pladsen foran er der i turistsæsonnen indrettet bar med servering af småretter i direkte konkurrence med Mule des Papes på den anden siden af vejen. Her kan man møde ham, når han i travle perioder selv serverer for gæsterne - sammen med sin søn.
Udsalget ligger 100m op ad Rue Joseph Ducos.

Vine

Chateauneuf du Pape 
80% Grenache, 10% Syrah, 5% Mourvedre og 5% Cinsault.

Cuvée Les Petits Pieds d'Armand
100% Grenache fra
1,8 ha på La Crau. Vinen lagres på cementtank (én lille tank) og på demi-muids og barriques. Vinen skifter mellem de tre former for lagring, alt efter hvordan vinen udvikler sig.

Chateauneuf du Pape Blanc
Meget lille produktion.

Cotes du Rhone Vieilles Vignes
50% Grenache og 50% Syrah.


.Dansk importør: VinoTheket


Olivier Hillaire foran sin butik på Rue Maréchal Foch


Fra den lejede kælder i Sorgues. Foto fra facebook.


Baptiste Hillaire, Olivier Hillaires ældste søn

Home  Index Chateauneuf du Pape

Opdateret 22-02-2020