Rhonevinfestival lørdag den 20. september 2014

Hovedparten at vinene på årets festival var årgang 2012, tæt fulgt af vine fra årgang 2011. En del fra 2010 og tilmed 2009 og 2007. 
Med sådanne årgange på bordene kan festivalen jo
kun blive en god oplevelse. 

Pladserne på året seminar var som vanligt udsolgt. Denne gang måske mere på grund af oplægsholderen, André Devald, end på appellationernes betydning i Rhonevineelskeres bevidsthed, AOP Saint Peray (hvidvin) og AOP Cornas.
Saint Peray omfatter 76 ha. (2012) og Cornas 128 ha, (2012). I så små appellationer bliver vinene uvægerligt for dyre alene på grund af deres sjældenhed. Jeg smagte ikke desto mindre nogle rigtig gode vine fra Cornas hos udstillerne. Jeg kan have overset en Saint Peray, men der var da vist ingen.

Vejret kan være ret afgørende for festivalens blivende indtryk i de besøgendes bevidsthed. Som Lars Møller konstaterede i sin velkomst , blev der ikke regnvejr, og det er rigtig godt, for så bliver der mere plads under glasset, når en del kan opholde sig udendørs ind imellem. 

Stemningen indendørs var fin, som jeg oplevede det, men jeg kan ikke tilbageholde min sædvanlige kritik af spyttemulighederne. Som Lars ganske rigtigt opfordrede til i sin velkomst, burde man trække sig tilbage fra frontlinien, når man havde fået noget i glasset, men hvor skulle man så spytte? Det er irriterende at stå med munden fuld af vin og føle sig helt forladt og gerne vil holde sig ædru! Er der ikke en handyman, der kan finde en løsning på det problem?

Lars Møller bød velkommen og gav derefter mikrofonen videre til Carole Cunisset, Handelsråd ved den franske ambassade, der holdt åbningstale, indeholdende den sædvanlige ros til danskerne for at købe stadigt mere og bedre (dyrere) vin fra Frankrig. 

.

UDSTILLERE

.

Mogens Ekelund-Jørgensen, Elitevin, havde et par esser fra 
Domaine du Pourra Gigondas - især 2007.

 Hanne og Per Goosman, Goosmann Vin - "os med speciale i Luberon"
.

.

Jette Lykke Nielsen og Poul Bo Kramme, GoVinum, er newcommers angående Rhonevine, men har valgt et godt udgangspunkt: Domaine Rabasse Charavin.

Thorleik Nellemann, Les Cépages præsenterede 20 vine fra 10 producenter. "Best buy" over 100 kr.:  Domaine Giraud Gallimardes 2005: 259,- (uofficielt)

.

Kresten Vestergård Frandsen, Kolding Vinhandel. Førstegangsdeltager med 6 producenter, bl. a. Domaine le Colombier Vacqueyras 

Adam Fleischer og farmand Henrik Knudsen, CH-Vin. Havde sat et stort kryds ved Gourt des Mautens, men glemte at smage. Måske en ny chance næste år

..

BESØGENDE

.

.

.

.

.

Jo, de to søde piger er enæggede tvillinger.

PUBLIKUMSAFSTEMNING

Vinderne ved publikumsafstemningen ved Rhonevinfestivalen blev:

Bedste rødvin: 
Chateauneuf du Pape Cuvée de mon Aïeul fra Domaine Pierre Usseglio
Importør:
The Wine Company

Bedste hvidvin: 
Chateauneuf du Pape Blanc fra Domaine du Vieux Télégraphe
Importør:
Theis Vine

Bedste dessertvin: 
Vin licqeur Le Grenache (rouge) 2006 fra Chateau l'Ermitage
Importør: LBCVIN

"Best buy" til under 100 kr.: 
Cotes du Rhone Les Garrigues Vieille Vignes fra Domaine de Christia
Importør:
The Wine Company

Uden at afsløre detaljer fra afstemningen kan man vist godt røbe, at mange vine i hver kategori var foreslået. Dette undestreger i det mindste to ting:

Vore smagspreferencer er - naturligvis - meget forskellige.
Der var mange - objektivt set - rigtig gode vine med på smagningen.

I 2015 afholdes Rhonevinfestivalen lørdag den 19. september.

Det passede Steen udmærket, at The Wine Company vandt to diplomer.

.

  Danielle Viet Kirkemo, Theis Vine, Bjarne Hansen, LBCVIN, Søren Gudiksen, chateauneuf.dk, Lars Møller og Steen Rasmussen, begge fra The Wine Company

HOME