40e anniversaire l'Appellation Gigondas 16 avril 2011 à la Maison de Gigondas

Afin de Célébrer son 40e anniversaire
l'Appellation Gigondas a le plaisir de vous inviter
le samedi 16 avril 2011 au dîner de gala
préparé par le chef du restaurant l'Oustalet Laurent Deconinck.

La remise des prix du 4e Concours des Vins de Gigondas
aura lieu lors de l'apéritif précédant le dîner à 19h
à la Maison de Gigondas

Jeg er temmelig sikker på, at min kone og jeg var de eneste deltagere bosat uden for Frankrig, måske med en enkelt undtagelse.
Det var meget spændende at deltage i festen. Jeg fik sat navne på en del ansigter, og jeg er ret sikker på, at jeg er blevet mere kendt af vinbønderne i Gigondas. Man skulle naturligvis have rede på, hvem den ældre herre med fotografiapparatet var, hvis man ikke kendte ham i forvejen.
Den største overraskelse var at opleve, hvor stor en rolle rugby spiller i området. Det så for mig ud til, at alle, yngre og ældre, mænd og kvinder slugte hvert et ord om spillet, som fyldte en stor del af underholdningen ved festen.
Et baskisk mandskor på 8-10 mand sørgede med bravour for musikken. Koret var udendørs akkompagneret af harmonika. Senere på scenen i salen også af elorgel.
Maden var til mange huer. Man var nødt til at servere, mens der blev snakket eller sunget på scenen, men jeg lukkede af for rugbysnakken, og spiste maden, så snart den var severet.

Menu

St Jaques-Vanille "Juste" Saisie et Girolles au Beurre de Gingembre

Denti de Méditerranée et Langouste Grillée
En bouille de Pomme Terre et Artichaut violet, Pistou de Roquette

L'Agneau de grillon rôti. Blette et Pignons de Méditerranée

Les Chèvres du Barroux, le Rotulu Corse, le Comté affiné 30 mois 
et salade de mesclun

L'Opéra des Dentelles

De to første retter krævede hvidvin, og den blev leveret af, hvad man måske kan kalde en venskabsappellation fra Korsika. Der var to vine på Vermentino druen og det var nok fra én af øens bedste producenter. Især den sidste var en temmelig god vin.

Lidt før kødretten, som var lammetournedos, begyndte serveringen af de gamle vine fra Gigondas. De er her anført i den rækkefølge, de blev serveret ved vores bord. Naturligvis var alle vinene i fin form - ellers ville man jo nok ikke have leveret dem til en sådan lejlighed. 
Amadieus Gigondas fra 1972 var meget overbevisende.

Domaine Saint Gayan Gigondas 1996
Domaine Pesquier Gigondas 1994
Domaine de la Bouïssiere, Gigondas La Font de Tonin 1999
Chateau de Saint Cosme Gigondas 1991
Pierre Amadieu Gigondas 1991
Domaine de Font-Sane 1991
Gabriel Meffre Gigondas Laurus 1998
Pierre Amadieu Gigondas 1972
Billederne herunder er i 3 dele.
Fra ankomst og prisoverrækkelse, der varede ca. halvanden time.
Fra bordene under spisningen.
Fra scenen i aftenens løb.

.

.

.

De først ankomne på den røde løber uden for "forsamlingshuset", Maison de Gigondas. Der serveredes små godbidder samt Gigondas rosé eller rouge.
I forgrunden Marie-Claude og Pierre Varenne Domaine du Grand Bourjassot. Herren med det gule slips er Jean-Pierre Cartier, Domaine les Goubert

.

Caroline Brechet, gift med Julien Brechet, Domaine des Bosquets, Myriam Boudier Domaine les Florets og til højre Celine Chauvet, Domaine du Grapillon d'Or.
Veronique Gras, gift med Yves Gras Domaine Santa Duc, Lydia Boutière, gift med Guy Boutière Domaine du Pesquier, Noémie Boutière gift med Mathieu Boutière Domaine du Pesquier, Aurélie Boutière , datter af Guy og Lydia Boutière, Danièle Alazard, Colline Saint Jean og Géraldine Boutière, datter af Guy og Lydia Boutière

.

Bedste Gigondas Rosé 2010 ved Concours de Gigondas:
1. Domaine les Florets (Myriam Boudier)
2. Gigondas La Cave Signature (En leverandør, Frédéric Vache)
3. Chateau de Montmirail (
Jérôme Benoit er stand in for Philippe Bouteiller)
Bedste Gigondas 2006 ved Concours de Gigondas:
1. Domaine du Pesquier. (Mathieu Boutinière)
2. Notre Dame des Pallières (Boris Roux)
3. Gigondas La Cave Signature (En leverandør, Frédéric Vache)

.

Bedste Gigondas 2009 ved Concours de Gigondas:
1. Domaine des Bosquets (Julien Brechet)
2. Domaine du Terme (Anne-Marie Gaudin Riche )
3. Amadieu Cuvée Pas de l'Aigle (Pierre Amadieu)
Juryen bestod af 12 vintjenere.
Pierre Amadieu hilser på Dominique Ay, Domaine Raspail Ay og dennes frue.
.

.

I forgrunden Guy Boutière Domaine du Pesquier og Pierre Varenne Domaine du Grand Bourjassot. I baggrunden til højre Jean Pierre Meffre, D. Saint Gayan

Myriam og Eric Michel, Domaine Cros de la Mure
.

.

Anne-Marie Gaudin Riche Domaine du Terme og faderen Rollan Gaudin, borgmester i Gigondas
Billedet fra bordopsætningen på Maison du Gigondas er, som det ses,  taget før man gik til bords. Der var knap 25 borde.

.

De første til at sætte sig til bords, kan sikkert huske appellationens oprettelse.
Til venstre - skjult, men indsat - Jacques (Jack) Meffre og til højre med briller Christian Meffre Chateau Raspail. Begge herrer er sønner af Gabriel Mefre.
Da første ret kom på bordet, blev man meget koncentrerede. Beklager, at jeg tog billedet netop på dette tidspunkt. Fra venstre Aurélie Pujol, juridisk rådgiver hos Inter-Rhone. Thierry Faravel fra Domaine la Boïssiere, den berømte rugbyspiller/sportsjournalist Philippe Sella og Louis Barruol.

.

Celine Chauvet, Domaine du Grapillon d'Or, Myriam Boudier Domaine les Florets, Fru Varenne Domaine Varenne og Marjorie Vache Clos de Cazaux
Vi var på uanmeldt besøg hos Véronique Cunty, Domaine de Font-Sane, og nu mødte vi også hendes mand Bernard Cunty

.

Pierre Amadieu og frue Pierre Amadieu Han medbragte en flaske Gigondas fra 1972, og den gav mig stor respekt for stedet.
Jean-Yves Perez laver ikke Gigondas fra sit domæne i Visan, Domaine de l'Obrieu, men hans kone Cecile har et stort ord at sige på forældrenes Domaine du Grand Bourjassot i Gigondas. 

.

Fra venstre: Mathieu Boutiére fra Domaine du Pesquier, Hervé Bessac, Domaine Bessac og Elodie Roux fra syndicatet i Gigondas. Det var hende, der tilbød mig en indbydelse til festen, så hun gør sit arbejde ganske godt!
Louis Barroul Chateau de Saint Cosme har en særdeles sød engelsk kone. Jeg så ham ikke smile på den måde på andre tidspunkter.
I øvrigt burde han have briller med to styrker, men jeg er ikke hans rådgiver!

.

De tre søstre fra Domaine Cayron, Roseline, Delphine og Cendrine Faraud
Til højre Jérôme Benoit fra Le Mas des Flauzièrs. Han er lidt af et fænomen, der kender alle i Rhone - har jeg fået indtrykket af. Når jeg ser ham, kommer jeg af én eller anden grund altid til at tænke på Nicolas Boiron fra Domaine Bosquet des Papes i Chateauneuf du Pape.

..

Under en særlig festlig sang svingede alle af hjertens lyst med servietterne.
Thierry Faravel fra Domaine la Boïssiere og rugbykoryfæet.
Herren i centrum er Yves Gras fra Domaine Santa Duc sammen med sin kone Veronique. Manden til venstre for Yves Gras er Claude Roux fra Notre Dames des Pallières. Yderst til venstre ses Guy Boutière fra Domaine du Pesqiers

.

Med mikrofonen festens hædersgæst den fhv. rugbyspiller Philippe Sella. Hvis man skulle forestille et tilsvarende dansk koryfæ, skulle det i klasse med Michal Laudrup. Ingen af tilhørerme småsnakkede, når han sagde noget.
Ved et jubilæum ser man også fremad. De lokale unge rugbyspillere  fik håndtryk af den landskendte forhenværende og blev hyldet af festdeltagerne. De unge overrakte  Mr. Sella en flaske Gigondas garneret af en bold. 

.

To lokale rugby-kendisser Jérôme Benoit og Louis Barruol blev kaldt på scenen for at blive hyldet. Jérôme Benoit bor godt nok nogle km fra Gigondas i Entrechaux, men han ejer 12 ha. Gigondas og er/var(?) rugbyspiller, så.....
Måske er den fhv. rugbyspiller ude af træning, han ydede bestemt også en stor indsats på scenen. Her siger han åbenbart noget spændende til den fhv. rugbydommer og Louis Barruol

.

Jack Meffre, er søn af den legendariske Gabriel Meffre, som præsterede at samle sig 900 ha. vinmarker og et større negociantfirma inden sin død i 1987.
I dag driver hans søn Hugues Meffre, de domæner, der udgjorde Jacks arv fra faderen
Dominque Ay er ejer af Domaine Raspail Ay. Han har ind til for kort tid siden været præsident for Syndikatet i Gigondas.

.

Julien Brechet, Domaine des Bosquets introducerer de to store negocianter i Gigondas, Pierre Amadieu repræsenterende Pierre Amadieu og Etienne Meffre, Operation Director hos Gabriel Meffre.
Tre honoratiores, borgmester, forhenværende og nuværende præsident for syndikatet lægger op til afslutning af festen.
.
..
Unge vinbønder synger afslutningssangen Coupe Santo med tekst på provencalsk af Frédéric Mistral.
Fra venstre ser man Roseline og Cendrine Faraud fra Domaine Cayron, Mathieu Boutiére fra Domaine du Pesquier, Julien Brechet, Domaine des Bosquets, damen der skjuler to herrer er Myriam Boudier Domaine les Florets, Florence Cartier fra Domaine Goubert kan ikke skjule Jérôme Benoit fra Le Mas des Flauzièrs. Cecile Perez Domaine du Grand Bourjassot, Domaine Bertrand Stehelin fra Domaine Pallières et Pied Gu og Delphine Faraud Domaine du Cayron borgmesteren Rollan Gaudin, Domaine du Terme, præsidenten for syndikatet Franck Alexander, Domaine des Teyssonnières og Stéphanie Fumoso fra Domaine du Gour de Chaulé.