Rhônevinfestival 20. september 2008

Der var godt nok mange besøgende på dette års festival. Det er herligt at se, at så mange Rhone-interesserede (også mange fra broderlandet Sverige) strømmer til Dansk Vincenter år efter år. 

Kan det udvikle sig, så man kvæles i succes? Der var faktisk så mange, at det var svært at komme frem til vinene. Hvis tendensen med stigende besøgstal fortsætter, skulle man måske overveje at finde nye rammer, hvis det ikke kan lade sig gøre at tage et større areal i brug på stedet. Jeg tør slet ikke tænke på den trængsel, der ville have været, hvis det havde været regnvejr.

Nu hører jeg til dem, der spytter vinen ud ved en sådan lejlighed, og derfor vil jeg komplimentere de importører, der havde fundet ud af at stille noget på bordene, man kunne spytte i. Vinene smager altså bedre, hvis man ikke med en mundfuld vin skal rode rundt og nærmest skubbe til folk for at finde en spand, især når man gerne vil tilbage til samme bord og smage endnu en vin.

Bortset fra disse kritiske bemærkninger syntes jeg, at vinenes kvalitet generelt var meget høj, og trods trængselen var der en god stemning.

Jeg kan forestille mig, at det er en meget arbejdskrævende opgave for Steen og Lars fra The Wine Company - sammen med deres hjælpere - at få alle ting til at klappe ved en sådan lejlighed. Det fortjener de bifald for!

Jeg håber og tror, at importørerne efterfølgende vil opleve en endnu større interesse for vinene fra Rhonedalen. Det fortjener både de og vinene. 

Smagekataloget kan ses her

 

Festivalen blev som vanligt åbnet af Daniel Blanc, landbrugsattaché ved Den Franske Ambassade.
Da vejret ikke var det bedste om formiddagen, blev snoren klippet indefra i år, mens de besøgende i store flokke længselsfuldt ventede på at komme under tag.
.
Gigondasseminar

Domaine La Roubine 2004
Château du Trignon 2004
Domaine St François Xavier Tour de l'Isle 2004
Domaine du Grand Bourjassot 2001
Domaine Les Pallières 2001
Domaine Les Goubert Cuvée Florence 1998
Domaine Santa Duc 2001
Domaine du Grapillon d'Or 2001
Domaine St Gayan 2000
Montirius 2000
Cuvée Florence blev formentlig af de fleste vurderet som den bedste, men alle vine havde en meget høj kvalitet, og det afhænger af ens smag, i hvilken rækkefølge man ville rangere de øvrige vine.

Seminaret havde i år Gigondas som tema, og det var Aude Olive, der er ansat af syndikatet i Gigondas med særligt ansvar for promovering af appellationens vine, der havde udvalgt de smagte vine, og som fortalte om de temmeligt forskellige terroirs, der findes på det begrænsede område, hvor en stor del af markerne ligger på forholdsvis flade områder ca. 150 m.o.h., mens andre marker ligger noget højere på skråningerne af Dentelles de Montmirail.
Der var måske ikke så store overraskelser for de deltagere, der er kendere af gigondasvinene, men mon ikke en del blev overraskede over den ungdommelighed, der stadig var over de 7-8-årige vine.
Kan hænde, at en og anden savnede en bestemt vin i smagningen, men det er vist helt sikkert, at vi blev præsenteret for 10 vine, der er blandt de bedste 20 i appellationen - inklusive specialcuvéer. Jo, Gigondas er ikke så ringe endda, og så er prisen den halve af en Chateauneuf du Pape.
Smagningen illustrede også tydeligt, at det lønner sig at gemme vinene i nogle år.
Aude Olive mente, at 5-8 år var det bedste tidspunkt.

Mærkeligt nok var der en del, der ikke udnyttede den købte billet til seminaret.
Det betød, at der blev lidt mere vin til os andre, men ærgerligt for dem, der ikke kunne få billet til seminaret.
.
.
.
Tom Brandis har meget interesserede gæster.
Jonas Laulund fra Vinslottet i Greve forklarer om sine vine.
.
Der skænkes hos MacWine
Corentin Bauer fra Vinea Nordic og Casper fra Gl. Kongevej Vin i et afslappet øjeblik.
.
Le Gourmand havde en velbesøgt stand på festivalen og leverede frokosten. Det må meget gerne blive en tradition fremover.
Godt, at vejret blev bedre ved frokosttid. I regnvejr ville det have været svært for så mange at finde en siddeplads.
.
Det er herligt at smage gode vine, men også rart med en pause ind imellem.
To søde piger, der har været mig til megen hjælp, Aude Olive og Ulla Gudiksen.
.
Publikums favoritter

De besøgende på festivalen kunne udpege den vin, man fandt smagte bedst - i tre kategorier, hvidvine, rødvine og dessertvine.
Vinderne blev:

Bedste rødvin: Pierre Usseglio, Chateauneuf du Pape, Cuvée de Mon Aïeuil 2006. 
Importør: The Wine Company.

Bedste hvidvin: George Vernay, Condrieu ”Terrasse de l'Empire” 2007.
Importør: Løgismose Vin.

Bedste dessertvin: Domaine de Verquiere, Rasteau Vin Doux Naturel 2000.
Importør. MacWine.Festivalen 2009 vil finde sted lørdag den 19. september.

 

Fra venstre: Søren Gudiksen fra www.chateauneuf.dk, der præsenterede vindervinene, Hanne Bach Andersen fra Løgismose Vin, Christiane Vennerberg fra MacWine og Lars Møller fra The Wine Company. Foto: Steen H. Rasmussen.

Home


Opdateret 25-09-2008