Laboratoire Oenologique Philis - Gigondas


 English version

I mange vinbyer i Frankrig har man et analyselaboratorium. Det her præsenterede findes i Gigondas. I erkendelse af vigtigheden af at have et sådant laboratorium lokalt placeret blev bygningerne etableret af Syndicat d'AOC Gigondas i 1970. Siden 1973 har det været drevet af ægteparret Gerard og Elisabeth Philis. Efter hvad de selv siger, skulle det være et særdeles veludstyret laboratorium, der kan foretage flere analyser end mange andre mindre laboratorier.
Deres kundekreds er kooperativer, private vinbønder, negocianter, vinagenter og syndikater.

Ud over ægteparret, der begge er uddannede ønologer, arbejder 2 laboranter på stedet. En stor del af arbejdet foregår på laboratoriet, hvor prøver indleveres til analyse, men Gerard Philis besøger også kældre og vinmarker og rådgiver vinbønderne om forskellige spørgsmål.

På laboratoriet foretages ca. 15.000 analyser af indleverede prøver pr. år. Gennemsnitligt omfatter analyserne 8 parametre pr. undersøgt vin.

Udover prøver, der fortæller producenten om vinens aktuelle tilstand, foretages en del af prøverne, fordi det kræves af visse importlande, hvortil der skal foreligge en attest om vinen, før den får lov at komme ind i landet. Det gælder Amerika, men især Japan stiller store krav på dette område.

Herunder en billeserie fra laboratoriet. Der er ikke tekst under billederne, for jeg tør ikke begive mig ind på at forklare, hvad de enkelte apparater er specialiserede til at undersøge.

Gerard og Elisabeth Philis

.
.
.

Home