Le Vieux Donjon  

Claire Fabre
Avenue Saint Joseph 9, 84232 Chateauneuf du Pape Cedex.
Tel. +33 490 490 837 003
Direkte salg: Efter forudgående aftale.
Mail: vieux-donjon@wanadoo.fr

Claires bedstefar, Marcel Michel, etablerede domænet, og den første aftapning på stedet fandt sted i 1966. Fra 1979-2011 har Marie José og Lucien Michel drevet domænet. Datteren Claire har nu overtaget ansvaret for vinfremstillingen.
Hun er gift med en anden vinproducent, Adrien Fabre på Domaine la Florane i Visan.
Domænets kældre findes på Route de Courthezon i området omkring Vaudieu, og adressen på Avenue Saint Joseph er privatbolig for Marie José og Lucien Michel. Claire og Adrien bor på en anden adresse i Chateauneuf du Pape.
Der hører i alt 14 ha til ejendommen, heraf 1 ha med grønne druer. Markerne er placeret i området ved Mont Redon og Cabrieres.
Vinfremstillingen er i bedste forstand traditionel med kun en enkelt cuvée af henholdsvis rød og hvid Chateauneuf du Pape.

Chateauneuf du Pape
75% Grenache, 10% Syrah, 10% Mourvedre og 5% Cinsault.
Efter gæringen tilbringer rødvinen ca. 6 mdr. i cementtank 
og derefter ca. 12 mdr. i foudres.

Chateauneuf du Pape Blanc
Lige dele Roussanne, Grenache Blanc og Clairette.

Dansk importør: Erik Sørensen Vin


Claire Fabre på Les Printemps 2015


I 2011 byggede man reception og kontor ved kældrene - til modtagelse af forretningsforbindelser. Der er ingen skiltning ved domænet.


På Les Printemps i april 2014 måtte mama, Marie José Michel, skænke vinene fra domænet, for Claire var blevet valgt som præsident for dagens værter, Jeunes Vignerons du Chateauneuf du Pape.
.

Er man i Chateauneuf du Pape nogle dage, støder man som oftest på Philippe Cambie. I april 2014 var det hos Claire Fabre.
.

Lucien og Marie José Michel

Home  Index Chateauneuf du Pape


Opdateret 05-05-2015