Kort nyt - Januar 2011
.

24. januar 2011
.
Challenge Millésime Bio 2011

733 wines from 13 different countries were submitted to the Challenge Millésime Bio 2011 tasting on 15 November 2010 near Montpellier.

A panel of 149 tasters presided by Pontus Elofsson, sommelier and co-owner of restaurant Noma in Copenhagen (elected the world’s best restaurant in 2010), awarded 221 wines:
Der uddeltes Special Prize Gold medals og 47 Gold medals


Blandt de 5 vindere af Special Prize Gold medals var en enkelt vin fra Rhone:
Chateau la Canorgue Luberon Rouge Cuvée Coin Perdu 2009

Blandt de 47 "almindelige" guldmedaljer finder man
Chateau la Canorgue Luberon Blanc 2009
Chateau des Coccinelles Cote du Rhone Rouge 2009
Domaine du Faucon Doré Cotes du Rhone Becassier Rouge 2009
Ogier Cotes du Rhone Rouge Notre Dame de Coussignac 2009

Den samlede liste over de præmierede vine kan ses her

Chateau La Nerthe var repræsenteret med 3 vine Chateauneuf du Pape Rouge Cuvée des Cadettes 2006 (sølvmedalje) samt Chateauneuf du Pape Blanc 2009 og Chateauneuf du Pape Blanc Clos de Beauvenir 2005, som blev "hædret" med bronce.
Det samme blev Montirius for Gigondas Terre des Ainés 2007 Vacqueyras Garrigues 2009.
Vinene blev smagt blindt, og det lader til at der har været tale om erfarne smagere.
Det er nu lidt tankevækkende, at vine, som formentligt kunne gøre sig godt i konkurrencen på Rhonevinfestivalen og koster flere hunde, bliver distanceret så meget.

.
21. januar 2011
.
Luberon, tja, bum, bum

Som tidligere antydet (19.1. og 20.1.) kunne Luberon være et emne, når nu udvidelsesmulighederne synes at blive trange, fordi kilderne tørrer ud.
Jeg må tilstå, at jeg ikke aner en disse om vinene fra Luberon. Jeg mindes ikke at have smagt én af slagsen. Jeg har nok smagt én eller anden for over 10 år siden, og jeg er da kørt igennem Apt og Pertuis nogle gange "på vej hjem" - til Rhone.
Da Jens Hork for et par år siden fik mig til at interessere mig for Ventoux, var jeg også noget skeptisk. Lykkeligvis var det 2007, der var på tapetet alle vegne, da jeg brugte en uge i området i 2009, så jeg måtte bare overgive mig. 

Da jeg ikke på forhånd er helt klar over, om der er nogen mening i at lave en sektion med Luberon, har jeg besluttet mig for at "begynde bagfra".

Jeg har fundet ud af, at appellationen omfatter marker i 37 kommuner, der ligger i en ring omkring Montagne du Luberon.

Jeg finder også, at der er så mange producenter, der har en hjemmeside,  at der måske nok kan komme noget forrnuftigt ud af at arbejde lidt på sagen.
På baggrund at det korte overblik, jeg har fået ved at finde en række producenter, er det dog ikke sandsynligt, at jeg vil bruge en uge i Luberon, som jeg gjorde i Ventoux.

Jeg har kigget lidt på reglerne for appellationen: Man må maksimalt have 50% Ugni Blanc i de marker, man vil lave hvidvin fra. 
Nu ved jeg godt, at jeg sidder oppe i elfenbenstårnet, når jeg siger, at det er da betryggende.
.
20. januar 2011
.
For snart 2 måneder siden, den 24. november 2010, udsendte INAO det endelige decret, der officielt ophøjer Rasteau til CRU. Skulle man være interesseret, så kan cirkulæret ses her
Det kan forekomme forvirrende, at man omtaler vin doux naturel og vin tranquille rouge (ikke mousserende rødvin) sideløbende i dokumentet. Der bliver ingen forskel på appellationsnavnene. Rasteau kan være rødvin eller vin doux naturel, fuldstændig ligesom en Vacqueyras kan være rød, rosé eller hvid.
.
Côtes du Luberon er lige så stille blevet til Luberon - ligesom det skete med Ventoux 1.11. 2008. 
Hvornår præcist det er sket i Luberon vides ikke. Det kan ifølge denne side hos INAO være officielt fastslået den 22. september 2009  -  men måske tidligere.
Der kan godt gå lang tid, før sådan et navneskifte slår rigtigt igennem, både i omtale og på etiketter.

I dagens nyhedsbrev fra Rouge-Bleu har jeg plukket et par fotos.
Der er kommet en række fade mere. Nu skal den gode mand snart have bygget til.
Navnet Lunatique er simpelt hen genialt - Jeg har aldrig set det før.
Så er der den der gamle vinstok. Måske husker jeg forkert, men jeg tror sgu, det er en Carignan. Never mind, navnet er fantastisk godt fundet på.
Man kan tage "patent" på vinnavne.

.

19. januar 2011
.
Bio ved et tilfældigt klik

Man kender det sikker godt - musefingeren kan lige pludselig gå egne veje og vups, hvad er nu det?
Jeg var inde på søgefunktionen hos INAO, fordi en producent, der ligger på grænsen mellem Ventoux og Cotes du Luberon, konsekvent kalder sine vine "mest sydpå" Luberon i stedet for Cotes du Luberon. Han er godt nok tilsyneladende en fremtrædende person: Président(e) : Monsieur Bertrand REYNAUD - Contact : vins.luberon@wanadoo.fr. - Kan hænde man skulle holde gode miner til velovervejet spil og færdiggøre en side om "Vignobles Famille Reynaud".
Jeg kan jo godt se, at den næste udvidelse af min side må handle om (Cotes du) Luberon. Jeg er blot lidt bange for, at vinene derfra er mindre inspirerende end dem fra Ventoux, som jeg har fået stor respekt for.
Snak, snak - tilbage til overskriften - se t.h.

Tekstens adresse er her.

Nombre d’exploitations : 13 298 (+11%)
Superficie : 502 234 ha + 81 565 en conversion soit un total de 583 799 ha (+ de 14% de la SAU)
l'agriculture biologique représente 2,12% de la SAU en 2008 (2,02% en 2007)
Productions végétales :
Vignes : 28 000 ha en bio (+25,2%)
Plantes à parfum, aromatiques et médicinales : 3 907 ha
Légumes frais : 8 486 ha (+14,2%) soit 2,2% des surfaces légumières nationales
Fruits : 10 954 ha (+13,5%) soit 6% des surfaces fruitières hexagonales,
Grandes cultures : 5 383 exploitations (+6,17%) et 95 722 ha
Fourrages : 354 360 ha (+3,1%)
Préparateurs de produits AB : (Hvis man læser videre)
7 398 entreprises de préparation et distribution de produits AB (både vaches (køer), brebis (får) og poulets (høns)
.
19. januar 2011

Jeg føler, at jeg er nået til et punkt, hvor jeg kan stille visse krav, før jeg bruger plads på at præsentere et domæne på denne side.
Jeg erkender, at det kan virke lidt hovskisnovski, men sagen er jo, at jeg på nuværende tidspunkt kan bruge halve dage på at surfe mig frem til en side, som ikke er "med". Hvis jeg så sender en mail til stedet, får jeg måske aldrig et svar.
Nu har jeg besluttet mig for at stille tingene lidt på spidsen.
Fremover vil jeg efter at have lavet en ny side sende en mail med et indhold, der ligner, det jeg just har sendt - se t.h.
Den tilfældigt valgte Daniel er en helt uskyldig prøveklud.
Skulle man observere domæner, der er slettet i den nærmest fremtid, så har man en mulig begrundelse. Jeg er simpelthen blevet træt af ikke at få et svar fra de der franskmænd - der ikke gider "lige nu" og så glemmer..
Jeg skal ikke hævde, at min side er særlig vigtig, men det er jo altså sådan, at hvis man googler et mindre kendt domæne, hvor kommer man så hen? 
Ja, jeg så må jeg vel så hellere også indrømme, at jeg ikke vil "provokere" en sletning af et domæne, som jeg af en eller anden grund lægger vægt på at præsentere, men der vil he
lt sikkert ikke blive oprettet nye sider uden aktiv medvirken (efterfølgende) fra producenterne. 
Jeg vil måske undtage en eller anden ignorant fra Chateauneuf. Lige meget, hvor "demokratisk" man er, så er der jo visse hensyn - husk denne sides navn.

Dear Daniel
I have made a site about Lou Magnan but I’m not sure if I’m right about the details. I want to be that as I know that any errors may be quoted endlessly  on the internet. My site made today:  http://www.chateauneuf.dk/ventoux/en/venen76.htm
I’m not sure after visiting your website. Are the three first mentioned wines Ventoux?
Are visitors welcome to visit your place ? Which days and hours?
Do you make a Ventoux Rosé? or Blanc?
Please help me to make my site precise.
If you don’t answer me within a week I will take it as a wish  from you not to be mentioned at my site.
Kind regards
Søren Gudiksen
http://www.chateauneuf.dk/  / http://www.chateauneuf.dk/en/front.htm

.
16. januar 2011

.

De uhåndgribelige - og måske uinteressante? 
Nej, jeg vil nu gerne præsentere alle - 
især dem, der laver Chateauneuf du Pape!


Der er et par håndfulde domæner i Chateauneuf du Pape, måske endda flere håndfulde, som det ikke muligt at finde så mange oplysninger om, så man føler, at det kan retfærdiggøre en side om domænet. Det er måske heller ikke lige de domæner, man vil bruge sin tid på at opsøge, når man nu endelig er i området, og alverdens bedste muligheder byder sig til - uden besvær og er skuffelsessikre.

Nogle eksempler fra dagens surfing:

Chateau Fargueirol (Sådan staver de det p.t.) har fået lavet en hjemmeside. Det eneste, jeg kan finde af konkrete oplysninger er, at de har 30 ha., som familien Revoltier har erhvervet i 1970'erne - eller senere måske! Vinene, som laves i dag? Nos Vins? Ja, der laves en hvidvin og en rødvin. Ikke mere snak om den ting - ud over en masse ordgylp. 
Jeg surfede mig også frem til, at Domaine Serguir har fået lavet en hjemmeside. OK, min side om stedet er "tynd", men hvad kan man bruge denne side til? Det er da al ære værd, at han prøver at markere sig på nettet, men.... 
Jeg interesserer mig lidt for, hvem der deltager i Les Printemps du Chateauneuf du Pape. Jeg er ikke meget for at sige hvorfor, for sidste gang, jeg berettede om en planlagt Rhonetur, havde vi indbrud.
Der deltog sidste år to interessante (i den forbindelse jeg her taler om)  udstillere / udskænkere i Les Printemps: Domaine de la Roizeliere og Domaine Cyril Coulon. 
En googling afslørede, at der var et "de" for meget i domænenavnet hos førstnævnte, og at man ikke kan afgøre, hvor man kan finde Roizeliere i Courthezon. Det kan være på 14, Rue Frédéric Soumille eller på 9, Boulevard Pasteur - who cares? Det er formentlig heller ikke en distinkt vin.
Om Domaine Cyril Coulon kan man finde et par afgørende oplysninger: Der er tale om vin fra mindre end 1 ha., og vinene sælges kun på ustillinger!
Har man hørt mage? Jeg håber, at "de" også deltager i 2011.

.

13. januar 2011
.
Fra Supervin vedr. indlæg under 11. januar

Hej Søren.

Som du jo konstaterer på din hjemmeside, har vi desværre fået oprettet vores Visan Cotes du Rhone, som om det var et produkt fra Arnoux.
Der er tale om en menneskelig fejl, Visan er nu lagt, hvor den hører til på vores web shop - nemlig under Visan.
Det skal understreges, at det tydeligt fremgår fra etiketten på Visan vinen, hvor den er produceret og at vi således ikke bevidst har forsøgt at sælge den som et Arnoux produkt.
Vi beklager meget fejlen og den tvivl det kunne medføre.

Med venlig hilsen
Mads Jensen
Ejer
Supervin.dk

.
12. januar 2011
.
Cuvée “Femmes” 2009 - den har jeg ikke læst/hørt om før, men sådan én udvælger man i Visan - I 2010 for 8. gang.
Jeg er altså ikke helt klar over, om damerne må tage vedhæng med, men her er et program for dagen/begivenheden i 2010:
In the morning: An all female jury will select the cuvee “Femmes” 2009.
(Jeg tror, at "In the morning er kl. 10.00
.)
At midday: Lunch at "Les Troubadours" 
(Det er nok klokken 12.00 eller lidt senere. Jeg kan forestille mig, at snakken går lystigt - det ville den selvfølgelig også gøre, hvis det bare var mænd)
14.00: selection of a new label among several pictures proposed by different artists.
15.30: Fashion show with Marjolaine's creations.
(Det er vist ikke om vin, men man ved jo aldrig. Jeg har for nylig lavet en side om Domaine Moulin du Pourpré.)
17.00 : Pop Rock concert with the band Itinéraire Bis.
(Damerne skulle åbenbart tidligt hjem - Det får mig til at tænke på en ny vinserie, jeg læste om for nyligt. "Rock n’Rhône". Jeg tror også, at den "sluttede" tidligt.)
.
11. januar 2011
.
Selv "en kender" kan blive - ska´ vi sige "vildledt"

Nu har jeg i mange år skældt ud (sådan ved køkkenbordet, I ved) over supermarkedernes letsindige omgang med "sandheden", når de reklamerer  for deres billige vine. I annoncerne mangler der ofte årgang, og det er som oftest umuligt at se, hvem der har lavet vinen - altså dernede, hvor de gror.
Det er jo egentligt ikke mit bord, siger jeg til mig selv - i fredelige stunder. Forbrugerne vil jo åbenbart godt bedrages. Jeg kan være ligeglad - jeg køber kun vin efter at have smagt den hos producenten. Jeg sidder bare der i mit elfenbenstårn og nyder livet - altså de gode vine.
Jeg er altså nødt til lige at gentage: Jeg er så forbandet ked af, at de fleste danskere kun kender "de der Chateauneuf'er", som de i et supermarked har "givet over en hund for". Jeg fik faktisk én af slagsen foræret fra en meget respektabel mand (jeg håber ikke, at han læser det dette) , en 2008 fra - ja, hvor var det nu det var - Cellier des Beauregard - tror jeg det hedder. Det ligger i den første rundkørsel, når man kører fra Courthezon til Violès - surf bare - I finder ikke noget. Kører I forbi, ser I en masse grøn bølgeblik.
Nu vender jeg tilbage til overskriften - t.v.

I forbindelse med min årlige "statusopgørelse" på siden om dansk import af Rhonevine, kom jeg (by chance)  forbi supervin.dk.
Jeg forbinder lidt Gobi (Fasanvej, Frederiksberg - selv om jeg er jyde) med Super Best og et par producenter, som jeg respekterer meget, (Soumade og Beaurenard)
. På forhånd lidt positiv, når jeg "klikker ind"!
Der er et punkt, der hedder Maison Arnoux et Fils. Deres side har jeg opdateret for nylig og ville oprigtigt talt gerne videregive noget positivt.
Summa summarum, bestilte jeg 12 flasker 2005 Cotes du Rhone Village Visan.
Det viste sig, at 2005 var udsolgt, men jeg blev så tilbudt 2006 eller annullering af ordren. OK så langt, 2006 er normalt mindre tanninrig end 2005, så jeg var med på en bytter og fik egentlig en forventning om (i mailvekslingIingen), at der kunne blive tale om en kompensation i form af nogle dyrere flasker i forsendelsen. 
Nu kommer jeg så til min hovedkonklusion: Vinen er overhovedet ikke lavet af det firma, jeg måtte forvente. Den er fra Les Coteaux de Visan, kooperativet i Visan - fremgår det tydeligt af etiketten.  
Kan man behandle sine kunder på den måde? Det kan man måske, men hvis man tænker moral og vin som mig, så kommer man aldrig igen, og jeg vil gerne medvirke til at andre ikke bliver "snydt". Bare lad mig vide, om I har lignende erfaringer i fremtiden med én eller anden håbefuld internetsælger, så skal jeg nok offentliggøre det. 

.
9. januar 2011
.
Restaurant L'eLoge ved kooperativet i Vacqueyras, Vignerons de Caratère

Det er nok 15 år siden, vi besøgte kooperativet i Vacqueyras, selv om vi ofte har boet hos genboen, Hotel les Pradets. Er der nogen af mine besøgende, der har været på den restaurant? Jeg har på fornemmelsen, at den kun er beregnet til gruppe- besøgende. Men jeg kan jo tage fejl. Det har altid forekommet mig et "lukket sted", når vi er kørt forbi.
.
7. januar 2011
.
Præ-phylloxera vinstokke i Gigondas?

Robert Parkers noter om Perrin et Fils Gigondas Vieilles Vignes 2007:
"A magnificent achievement, the 2007 Gigondas Vieilles Vignes is a tiny cuvee made from pre-phylloxera, 125+-year-old vines planted in 3/4 of a hectare (about 1.5 acres). If you are lucky enough to find a bottle of this 100% Grenache, it is truly remarkable. It stands out not only for its extraordinary elegance, purity, and incredibly sweet kirsch, raspberry, and mineral notes, but also for its immense palate penetration and aromatic persistence and length. This gorgeous, potentially prodigious Gigondas should evolve for 15 or more years"
I først omgang godtager man måske oplysningerne fra Parker om de gamle grenachestokke. Det må jeg indrømme, at jeg gjorde i første omgang, især fordi der bliver talt om "sandjord". Der var noget med vinstokke i Chile (tror jeg), der aldrig blev angrebet af vinlusen, fordi de groede i strandsand.
Så er der det med 125+. Vinlusens ødelæggende ankomst til Rhone kan dateres til 1865. "
pre-phylloxera"- vinstokke skulle altså i dag være 145 år.
OK! Det skal nok være meget gamle vinstokke.

Jeg er færdig med opdateringer af siden om import. Jeg mangler nogle få stykker, som jeg har kontaktet. Svarer man ikke i nær fremtid, bliver man bare slettet, for så er man nok ikke særlig interesseret i at være med på siden.

.
4. januar 2011

.

Importoversigter

I forbindelse med opdatering af siden, der viser den samlede import af Rhonevine til Danmark (så vidt jeg kender til), har jeg truffet 3 vigtige principielle beslutninger:

1. 
Jeg vil ikke længere anføre priser på oversigten. Det gør opdateringen lettere for mig, og hvem interesserer sig egentligt så meget for disse oplysninger.

2. 
Jeg vil ikke længere anføre særskilte lister over importører fra en bestemt appellation. Det vil gøre mit arbejde lettere. Dog vil jeg bibeholde listen over importører af Chateauneuf du Pape. Jeg vil også fortsat anføre dansk importør på siden for den enkelte producent.

3. 
Jeg vil ikke uden videre anføre vine, som ikke har været nævnt på siden før. Jeg ved, at der foregår en del parallelimport, forstået på den måde, at man køber vine hos en eller anden agent, uden at producenten ved, at hans vine importeres til Danmark. 
Jeg vil fortsat - mindst én gang årligt - opdatere siden med importerede vine.
Jeg har med bekymring bemærket, at udvalget synes at blive mindre, ligesom nogle importører har opgivet ævret.

Der skal nok være kommet nye til. Nu har jeg sider om næsten 700 producenter, så det er blevet helt uoverskueligt at holde øje med importen ved at surfe om hver enkelt producent. Hvis jeg tilfældigvis opdager en ny dansk importør, eller tilfældigvis opdager, at én af de mange nye producenter, der er kommet til på min side i den senere tid, har en dansk importør, vil jeg anføre det på siden om producenten og på oversigtssiden.

Enhver importør er meget velkommen til at gøre opmærksom på sig selv, ligesom jeg meget gerne opfylder et ønske om, at det bliver noteret på siden, hvis man begynder at importere fra en ny producent.

Jeg vil hurtigt og med glæde opdatere min side med sådanne oplysninger.

 

.

3. januar 2011

.

Help me!

Dette udtryk bruger jeg af og til i en mail til en producent, som jeg har lidt for få oplysninger om, eller når jeg godt kunne tænke mig lidt hjælp med fotos m.v.
Det sker, at der er positiv respons, men der kan gå lang tid, og ret ofte bliver der overhovedet ikke bliver svaret. 

På baggrund at en mail (i forgårs) fra en vininteresseret dansker, vil jeg på denne plads ændret emnet til

Hjælp mig - og andre rhonefarere.

Jeg fik en mail, der kun indeholdt en webadresse og en venlig hilsen.
Det blev optakten til en ny side i dag, Domaine Mazurd. I første omgang var jeg lidt skeptisk. Omtale af en del vine på en hjemmeside, der er fra begyndelsen af årtiet (foregående årti) tyder på manglende opdatering, og det er der mange sider, der lider af. Min kilde, oplyste, at der nok helt sikkert var tale om vine, man ville kunne købe på stedet "nu om dage". 

Der er to ting (og senere en efterskrift), jeg vil bruge denne lange indledning til at sige:

Hvis en af mine besøgende (og I kommer jo tilsammen i alle hjørner af Rhone) kender et domæne, som man mener børe være omtalt, så hjælp "os" med et vink.

Måske har en og anden lagt mærke til, at der på de sidste nye sider ofte er anført, hvilken årgang der angives drueblandinger for. Det blev jeg for alvor opmærksom på for et par måneder siden, da det gik op for mig, hvor stor forskel, der kunne være på årgang 2007 og 2008. Når jeg begiver mig ud på at fortælle om et domæne som Mazurd, så får en evt. forskel på årgangene en ny dimension.
Jeg sagde noget om efterskrift. Den kommer her, citeret fra den trofaste besøgende på Muzurd gennem mange år:

"Historien går, at da de i sin tid købte marker, levede de på en sten de første 10 år, da de ikke ville sælge vinen før den blev gammel, og sådan gør de den dag idag, altså lader vinen blive gammel før de sælger. Det betyder også, at de flasker af flere omgange, aldrig på en gang. Selv deres BiB er med årgang og som regel fås de i 3 kvaliteter, som alle har nogle år på bagen. De havde også et slot, men da faren døde for få år siden, blev domainet delt mellem de 2 søstre; den ene fik Mazurd, den anden slottet med marker til. Kan p.t ikke huske hvad det hed, men har smagt vinen der fra et par gange. De bedste vine bliver kun lavet i gode årgange, i de jævne eller dårlige bliver vinen fra de rigtigt gamle stokke 70-100+ downgraded til de billigere vine.
Det er 2 år siden, jeg sidst var der ( tager derned igen til sommer ) var årgangen på de vine de solgte 1998-2003, å de årgange, de viser på deres hjemmeside, passer nok med det, de sælger nu. Cuvée speciale bliver kun lavet i superårgange, og den sidste jeg så i handelen, tror jeg var 1991, så den ligger på tank i rigtigt lang tid. Jeg har vel besøgt ham 8-9 gange gennem de sidste 20 år. 

.

2. januar 2011
.
Jeg var lidt ekstra omhyggelig med et svar på en mail i går, og derfor vil jeg tillade mig at delagtiggøre mine besøgende i svaret:

"Hi
 I am planning a visit to Chateauneuf-du Pape and was considering timing my visit with April 25 - Festival of Saint Marc's Day. Is this a reasonable consideration which make the trip more meaningful? Thank you. I really enjoy your website. 
Thank you. Bill
"

Dear Bill
The Fête Saint-Marc has to me a very special personal importance. I have a site in Danish telling about the reason of that: http://www.chateauneuf.dk/2008/broderskabet/saintmarc.htm

If you go to Chateauneuf to see what this occasion is all about, you must contact the federation to be sure, that you can participate. I know the right person to contact: Hortence@chateauneuf.com She is the right hand of the director of the federation (Michel Blanc) and very competent - and in addition to that very kind and nice.
If you join the "party" you will experience a local "event of the year" and if you are an outgoing person you will have the opportunity to meet many producers and they will be in a mode of friendship. There will be an unnumbered line of red and white Chateauneuf du Pape on the table to accompany a very good menu.
If you are not participating in the dinner, you will probably only discover a religious procession in the afternoon. I have not seen this but it's probably not "worth a journey".
My best wishes for a trip of your lifetime 
Soren
.
1. januar 2011

.

Nogen bruger nytåret til at gøre status. Det plejer jeg nu ikke at gøre noget særligt ud af, men for en gangs skyld vil jeg gøre det.
Det har helbredsmæssigt været et forfærdeligt år for mig. Det blev til ialt 16 dage på hospitalet ad tre omgange. De regelmæssigt tilbagevendende besøgende på min side vil have bemærket, at der har været "døde" perioder med hensyn til opdateringer.

Måske har man også bemærket, at der har været voldsom gang i den den sidste måneds tid. Dels har jeg fået troen på fremtiden tilbage, og dels traf jeg i november en beslutning om, at der ikke skulle være begrænsninger med hensyn til, hvem jeg kunne lave en side om. Hidtil havde grænsen været sat ved Cotes du Rhone Village +et navn. De få sider, der faldt uden for det, blev lagt ind under et punkt, der hed "Hidden secrets". Dette punkt findes ikke mere. Nu er der i stedet et menupunkt, der hedder "Cotes du Rhone".

Der er stort set ingen af domænerne, som jeg selv har besøgt, og jeg har derfor været nødt til at bruge billeder fra domænernes hjemmesider, hvor det har været muligt. I de fleste tilfælde, sender jeg en mail til domænet og spørger, om det er OK at bruge billederne. Jeg har kun oplevet et domæne, der har ytret betænkeligheder, og så fjerner jeg naturligvis billederne.
Der er mange producenter, som ikke har så mange ha., og som der ikke kan findes ret meget om. I disse grænsetilfælde, har det været udslagsgivende, om stedet er økologisk (undskyld udtrykket) eller ej. Ikke fordi jeg er fanatiker, men ud fra den simple betragtning, at disse ofte engagerede producenter, er de mest interessante at besøge. Et eksempel: Pascal Chalon i Tulette. Jeg har ikke kunnet lokalisere ham præcist. En amerikaner skrev om ham, at han lavede vinene i sin bedstemors garage (tror jeg det var), men at de smagte fortrinligt. Ham ville jeg nu godt prøve at finde, hvis ruten falder forbi Tulette.

Jeg stødte på Pascal Chalon efter søgning på AgenceBio efter producenter i Cotes du Rhone - de fire departementer, og her kommer producenter frem, som man måske ikke ville finde frem til på anden vis.
I øvrigt er det sådan med AgenceBio, at man ikke her kan se, om et domæne er under konvertering, (den 3-årige prøveperiode) eller man er certificeret. Derfor kan der på nogle af mine sider blive talt om konvertering, mens domænet i virkeligheden er certificeret.

I anledning af de mange nye sider, der er kommet i den sidste måneds tid, har jeg foretaget en optælling. Den 30. december var der sider om 686 producenter.
Stort set alle er også med i den engelske version, så man kan gange med 2. 

Der har været 61.000 besøg på siden i 2010. 

Jeg er helt klar over, at siden kan virke uoverskuelig for besøgende, især hvis man ikke er fortrolig med Rhones vinøse geografi.
Jeg vil tro, at mange besøger siden for at læse om en bestemt vin eller en bestemt producent. Hvis man ikke på forhånd er fortrolig med sidens opbygning, vil det være en god idé at bruge søgefunktionen "Søgning". Denne funktion søger kun på chateauneuf.dk - man googler altså ikke. Jeg får engang om ugen en fortegnelse over, hvilke søgeord, der har været brugt. Det kan være underholdende, og somme tider søger jeg selv på ordene for at se, hvad man egentlig fandt.

I løbet af januar vil jeg forsøge at opdatere siden om dansk import af Rhonevine, startende med de importører, for hvem der ikke er sket opdatering af oplysninger i et års tid.

Arkiv:

November 2010
Oktober 2010
September 2010
August 2010
Juni 2010
Maj 2010
April 2010
Marts 2010
Februar 2010
Januar 2010
December 2009
November 2009
Oktober 2009
September 2009
August 200
Juli 2009
Juni 2009
Maj 2009
April 2009
Marts 2009
Februar 2009
Januar 2009
December 2008
November 2008
Oktober 2008
September 2008
August 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
Marts 2008
Februar 2008
Januar 2008
December 2007
November 2007

Oktober 2007
September 2007
August 2007
Juni 2007
Maj 2007
Marts 2007
Februar 2007

Home