24. januar 2011
|
|
.
|
|
Challenge Millésime
Bio 2011
733 wines from 13 different countries were submitted to the Challenge
Millésime Bio 2011 tasting on 15 November 2010 near Montpellier.
A panel of 149 tasters presided by Pontus Elofsson, sommelier and co-owner
of restaurant Noma in Copenhagen (elected the world’s best restaurant in
2010), awarded 221 wines:
Der uddeltes Special Prize Gold medals og 47 Gold medals
Blandt de 5 vindere af Special
Prize Gold medals var en enkelt vin fra Rhone:
Chateau la Canorgue Luberon Rouge Cuvée Coin Perdu 2009
Blandt de 47 "almindelige"
guldmedaljer finder man
Chateau la Canorgue Luberon Blanc 2009
Chateau des Coccinelles Cote du Rhone Rouge 2009
Domaine du Faucon Doré Cotes du Rhone Becassier Rouge 2009
Ogier Cotes du Rhone Rouge Notre Dame de Coussignac 2009
Den samlede liste over de præmierede vine kan ses her
Chateau La
Nerthe var repræsenteret med 3 vine Chateauneuf du Pape Rouge Cuvée
des Cadettes 2006 (sølvmedalje) samt Chateauneuf du Pape Blanc 2009 og
Chateauneuf du Pape Blanc Clos de Beauvenir 2005, som blev
"hædret" med bronce.
Det samme blev Montirius for Gigondas
Terre des Ainés 2007 Vacqueyras Garrigues 2009.
Vinene blev smagt blindt, og det lader til at der har været tale om erfarne
smagere.
Det er nu lidt tankevækkende, at vine, som formentligt kunne gøre sig
godt i konkurrencen på Rhonevinfestivalen og koster flere hunde, bliver
distanceret så meget.
|
|
.
|
|
21. januar 2011
|
|
.
|
|
Luberon, tja, bum, bum
Som tidligere antydet (19.1. og 20.1.)
kunne Luberon være et emne, når nu udvidelsesmulighederne synes at blive
trange, fordi kilderne tørrer ud.
Jeg må tilstå, at jeg ikke aner en disse om vinene fra Luberon. Jeg
mindes ikke at have smagt én af slagsen. Jeg har nok smagt én eller
anden for over 10 år siden, og jeg er da kørt igennem Apt og Pertuis
nogle gange "på vej hjem" - til Rhone.
Da Jens Hork for et par år siden fik mig til at interessere mig for
Ventoux, var jeg også noget skeptisk. Lykkeligvis var det 2007, der var
på tapetet alle vegne, da jeg brugte en uge i området i 2009, så jeg
måtte bare overgive mig.
Da jeg ikke på forhånd er helt klar over, om der er
nogen mening i at lave en sektion med Luberon, har jeg besluttet mig for
at "begynde bagfra".
|
Jeg har fundet ud af, at appellationen
omfatter marker i 37 kommuner,
der ligger i en ring omkring Montagne du Luberon.
Jeg finder også, at der er så mange producenter,
der har en hjemmeside, at der måske nok kan komme noget
forrnuftigt ud af at arbejde lidt på sagen.
På baggrund at det korte overblik, jeg har fået ved at finde en
række producenter, er det dog ikke sandsynligt, at jeg vil bruge en
uge i Luberon, som jeg gjorde i Ventoux.
Jeg har kigget lidt på reglerne for appellationen: Man må
maksimalt have 50% Ugni Blanc i de marker, man vil lave hvidvin
fra.
Nu ved jeg godt, at jeg sidder oppe i elfenbenstårnet, når jeg
siger, at det er da betryggende. |
|
.
|
|
20. januar 2011
|
|
.
|
|
For snart 2 måneder siden, den 24.
november 2010, udsendte INAO det endelige decret, der officielt
ophøjer Rasteau til CRU. Skulle man være interesseret, så kan
cirkulæret ses her.
Det kan forekomme forvirrende, at man omtaler vin doux naturel og vin
tranquille rouge (ikke mousserende rødvin) sideløbende i
dokumentet. Der bliver ingen forskel på appellationsnavnene.
Rasteau kan være rødvin eller vin doux naturel, fuldstændig
ligesom en Vacqueyras kan være rød, rosé eller hvid.
.
Côtes du Luberon er lige så stille
blevet til Luberon - ligesom det skete med Ventoux 1.11. 2008.
Hvornår præcist det er sket i Luberon vides ikke.
Det kan ifølge denne
side hos INAO være officielt fastslået den 22. september
2009 - men måske tidligere.
Der kan godt gå lang tid, før sådan et navneskifte slår rigtigt
igennem, både i omtale og på etiketter. |
|
I dagens nyhedsbrev fra Rouge-Bleu har jeg
plukket et par fotos.
Der er kommet en række fade mere. Nu skal den gode mand snart
have bygget til.
Navnet Lunatique er simpelt hen genialt - Jeg har aldrig set det
før.
Så er der den der gamle vinstok. Måske husker jeg forkert, men
jeg tror sgu, det er en Carignan. Never mind, navnet er fantastisk
godt fundet på.
Man kan tage "patent" på vinnavne.
|
|
|
.
|
|
19. januar 2011
|
|
.
|
|
Bio ved et
tilfældigt klik
Man kender det sikker
godt - musefingeren kan lige pludselig gå egne veje og vups, hvad
er nu det?
Jeg var inde på søgefunktionen hos INAO, fordi en producent, der
ligger på grænsen mellem Ventoux og Cotes du Luberon, konsekvent
kalder sine vine "mest sydpå" Luberon i stedet for
Cotes du Luberon. Han er godt nok tilsyneladende en fremtrædende
person: Président(e) : Monsieur Bertrand REYNAUD - Contact :
vins.luberon@wanadoo.fr.
- Kan hænde man skulle holde gode miner til velovervejet spil og
færdiggøre en side om "Vignobles Famille Reynaud".
Jeg kan jo godt se, at den næste udvidelse af min side må handle
om (Cotes du) Luberon. Jeg er blot lidt bange for, at vinene
derfra er mindre inspirerende end dem fra Ventoux, som jeg har
fået stor respekt for.
Snak, snak - tilbage til overskriften - se t.h.
Tekstens adresse er her. |
|
Nombre d’exploitations : 13 298
(+11%)
Superficie : 502 234 ha + 81 565 en conversion soit un total de
583 799 ha (+ de 14% de la SAU)
l'agriculture biologique représente 2,12%
de la SAU en 2008 (2,02% en 2007)
Productions végétales :
Vignes : 28 000 ha
en bio (+25,2%)
Plantes à parfum, aromatiques et médicinales :
3 907 ha
Légumes frais : 8 486 ha (+14,2%)
soit 2,2% des surfaces légumières nationales
Fruits : 10 954 ha (+13,5%) soit 6%
des surfaces fruitières hexagonales,
Grandes cultures : 5 383 exploitations
(+6,17%) et 95 722 ha
Fourrages : 354 360 ha (+3,1%)
Préparateurs de produits AB :
(Hvis man læser videre)
7 398 entreprises de préparation et
distribution de produits AB (både vaches (køer), brebis (får)
og poulets (høns)
|
|
.
|
|
19. januar 2011
Jeg føler, at jeg er nået til et punkt, hvor jeg kan stille visse krav,
før jeg bruger plads på at præsentere et domæne på denne side.
Jeg erkender, at det kan virke lidt hovskisnovski, men sagen er jo, at jeg
på nuværende tidspunkt kan bruge halve dage på at surfe mig frem til en
side, som ikke er "med". Hvis jeg så sender en mail til stedet,
får jeg måske aldrig et svar.
Nu har jeg besluttet mig for at stille tingene lidt på
spidsen.
Fremover vil jeg efter at have lavet en ny side sende en mail med et
indhold, der ligner, det jeg just har sendt - se t.h.
Den tilfældigt valgte Daniel er en helt uskyldig prøveklud.
Skulle man observere domæner, der er slettet i den nærmest fremtid, så
har man en mulig begrundelse. Jeg er simpelthen blevet træt af ikke at
få et svar fra de der franskmænd - der ikke gider "lige nu" og
så glemmer..
Jeg skal ikke hævde, at min side er særlig vigtig, men det er jo altså
sådan, at hvis man googler et mindre kendt domæne, hvor kommer man så
hen?
Ja, jeg så må jeg vel så hellere også indrømme, at jeg ikke vil
"provokere" en sletning af et domæne, som jeg af en eller anden
grund lægger vægt på at præsentere, men der vil helt
sikkert ikke blive oprettet nye sider uden aktiv
medvirken (efterfølgende) fra producenterne.
Jeg vil måske undtage en eller anden ignorant fra Chateauneuf. Lige
meget, hvor "demokratisk" man er, så er der jo visse hensyn -
husk denne sides navn.
|
Dear Daniel
I
have made a site about Lou Magnan but I’m not sure if I’m right
about the details. I want to be that as I know that any errors may
be quoted endlessly on the internet.
My site made today: http://www.chateauneuf.dk/ventoux/en/venen76.htm
I’m not sure after visiting your website. Are the three first
mentioned wines Ventoux?
Are visitors welcome to visit your place ? Which days and hours?
Do you make a Ventoux Rosé? or Blanc?
Please help me to make my site precise.
If
you don’t answer me within a week I will take it as a wish from
you not to be mentioned at my site.
Kind regards
Søren Gudiksen
http://www.chateauneuf.dk/
/ http://www.chateauneuf.dk/en/front.htm |
|
.
|
|
16. januar 2011
|
|
.
|
|
De
uhåndgribelige - og måske uinteressante?
Nej, jeg vil nu gerne præsentere alle -
især dem, der laver Chateauneuf du Pape!
Der er et par håndfulde domæner i Chateauneuf du Pape, måske
endda flere håndfulde, som det ikke muligt at finde så mange
oplysninger om, så man føler, at det kan retfærdiggøre en side
om domænet. Det er måske heller ikke lige de domæner, man vil
bruge sin tid på at opsøge, når man nu endelig er i området,
og alverdens bedste muligheder byder sig til - uden besvær og er
skuffelsessikre.
Nogle eksempler fra dagens surfing:
Chateau Fargueirol (Sådan staver de det p.t.) har fået lavet en
hjemmeside. Det eneste, jeg kan finde af konkrete oplysninger
er, at de har 30 ha., som familien Revoltier har erhvervet i
1970'erne - eller senere måske! Vinene, som laves i dag? Nos
Vins? Ja, der laves en hvidvin og en rødvin. Ikke mere snak
om den ting - ud over en masse ordgylp. |
|
Jeg surfede mig også
frem til, at Domaine Serguir har fået
lavet en hjemmeside. OK, min side om stedet er "tynd", men
hvad kan man bruge denne
side til? Det er da al ære værd, at han prøver at markere sig
på nettet, men....
Jeg interesserer mig lidt for, hvem der deltager i Les
Printemps du Chateauneuf du Pape. Jeg er ikke meget for at sige
hvorfor, for sidste gang, jeg berettede om en planlagt Rhonetur,
havde vi indbrud.
Der deltog sidste år to interessante (i den forbindelse jeg her
taler om) udstillere / udskænkere i Les Printemps: Domaine de
la Roizeliere og Domaine Cyril Coulon.
En googling afslørede, at der var et "de" for meget i
domænenavnet hos førstnævnte, og at man ikke kan afgøre, hvor
man kan finde Roizeliere i Courthezon. Det kan være på 14,
Rue Frédéric Soumille eller på 9, Boulevard Pasteur - who cares?
Det er formentlig heller ikke en distinkt vin.
Om Domaine Cyril Coulon kan man finde et par afgørende
oplysninger: Der er tale om vin fra mindre end 1 ha., og vinene
sælges kun på ustillinger!
Har man hørt mage? Jeg håber, at "de" også deltager i 2011. |
|
.
|
|
13. januar 2011
|
|
.
|
|
Fra Supervin vedr. indlæg under 11. januar
Hej Søren.
Som du jo konstaterer på
din hjemmeside, har vi desværre fået oprettet vores Visan Cotes du
Rhone, som om det var et produkt fra Arnoux.
Der er tale om en
menneskelig fejl, Visan er nu lagt, hvor den hører til på vores web shop
- nemlig under Visan.
Det skal understreges, at
det tydeligt fremgår fra etiketten på Visan vinen, hvor den er
produceret og at vi således ikke bevidst har forsøgt at sælge den som
et Arnoux produkt.
Vi beklager meget fejlen og
den tvivl det kunne medføre.
Med venlig hilsen
Mads Jensen
Ejer
Supervin.dk
|
|
.
|
|
12. januar 2011
|
|
.
|
|
Cuvée
“Femmes” 2009 - den har jeg ikke læst/hørt om
før, men sådan én udvælger man i Visan - I 2010
for 8. gang.
Jeg er altså ikke helt klar over, om damerne må tage vedhæng
med, men her er et program
for dagen/begivenheden i 2010:
In the morning: An all female jury
will select the cuvee “Femmes” 2009.
(Jeg tror, at "In the morning er kl. 10.00.)
At midday: Lunch at "Les Troubadours"
(Det er nok klokken 12.00 eller lidt senere. Jeg kan forestille
mig, at snakken går lystigt - det ville den selvfølgelig også
gøre, hvis det bare var mænd)
14.00: selection of a new label among
several pictures proposed by different artists.
15.30: Fashion show with Marjolaine's creations. (Det
er vist ikke om vin, men man ved jo aldrig. Jeg har for nylig
lavet en side om Domaine Moulin du
Pourpré.)
17.00 : Pop Rock concert with the band Itinéraire Bis.
(Damerne skulle åbenbart tidligt hjem - Det får mig
til at tænke på en ny vinserie, jeg læste om for nyligt. "Rock
n’Rhône". Jeg tror også, at den "sluttede"
tidligt.) |
|
|
.
|
|
11. januar 2011
|
|
.
|
|
Selv
"en kender" kan blive - ska´ vi sige
"vildledt"
Nu har jeg i
mange år skældt ud (sådan ved køkkenbordet, I ved) over
supermarkedernes letsindige omgang med "sandheden", når
de reklamerer for deres billige vine. I annoncerne mangler
der ofte årgang, og det er som oftest umuligt at se, hvem der har lavet vinen -
altså dernede, hvor de gror.
Det er jo egentligt ikke mit bord, siger jeg til mig selv - i
fredelige stunder. Forbrugerne vil jo åbenbart godt bedrages. Jeg
kan være ligeglad - jeg køber kun vin efter at have smagt den
hos producenten. Jeg sidder bare der i mit elfenbenstårn og nyder
livet - altså de gode vine.
Jeg er altså nødt til lige at gentage: Jeg er så forbandet ked
af, at de fleste danskere kun kender "de der
Chateauneuf'er", som de i et supermarked har "givet
over en hund for". Jeg fik faktisk én af slagsen
foræret fra en meget respektabel mand (jeg håber ikke, at han
læser det dette) , en 2008 fra - ja, hvor var det nu det var -
Cellier des Beauregard - tror jeg det hedder. Det ligger i den
første rundkørsel, når man kører fra Courthezon til Violès -
surf bare - I finder ikke noget. Kører I forbi, ser I en masse
grøn bølgeblik. |
|
Nu vender jeg tilbage til overskriften -
t.v.
I forbindelse med min årlige
"statusopgørelse" på siden om dansk import af Rhonevine, kom jeg
(by chance) forbi supervin.dk.
Jeg forbinder lidt Gobi (Fasanvej, Frederiksberg - selv om jeg er jyde) med
Super Best og et par producenter, som jeg respekterer meget, (Soumade og
Beaurenard). På forhånd lidt
positiv, når jeg "klikker ind"!
Der er et punkt, der hedder Maison
Arnoux et Fils. Deres side har jeg opdateret for nylig og ville
oprigtigt talt gerne videregive noget positivt.
Summa summarum, bestilte jeg 12 flasker 2005 Cotes du Rhone Village Visan.
Det viste sig, at 2005 var udsolgt, men jeg blev så tilbudt 2006 eller
annullering af ordren. OK så langt, 2006 er normalt mindre tanninrig end
2005, så jeg var med på en bytter og fik egentlig en forventning om (i
mailvekslingIingen), at der kunne blive tale om en kompensation i form af
nogle dyrere flasker i forsendelsen.
Nu kommer jeg så til min hovedkonklusion: Vinen er overhovedet ikke lavet
af det firma, jeg måtte forvente. Den er fra Les Coteaux de Visan,
kooperativet i Visan - fremgår det tydeligt af etiketten.
Kan man behandle sine kunder på den måde? Det kan man måske, men hvis man
tænker moral og vin som mig, så kommer man aldrig igen, og jeg vil
gerne medvirke til at andre ikke bliver "snydt". Bare lad mig
vide, om I har lignende erfaringer i fremtiden med én eller anden håbefuld
internetsælger, så skal jeg nok offentliggøre det.
|
.
|
|
9. januar 2011
|
|
.
|
|
Restaurant L'eLoge ved kooperativet i Vacqueyras,
Vignerons de Caratère
Det er nok 15 år siden, vi besøgte kooperativet
i Vacqueyras, selv om vi ofte har boet hos genboen, Hotel
les Pradets. Er der nogen af mine besøgende, der har været på den restaurant?
Jeg har på fornemmelsen, at den kun er beregnet til gruppe- besøgende.
Men jeg kan jo tage fejl. Det har altid forekommet mig et "lukket
sted", når vi er kørt forbi.
|
|
.
|
|
7. januar 2011
|
|
.
|
|
Præ-phylloxera
vinstokke i Gigondas?
Robert Parkers noter om Perrin et Fils Gigondas Vieilles Vignes
2007:
"A magnificent achievement, the 2007 Gigondas Vieilles
Vignes is a tiny cuvee made from pre-phylloxera, 125+-year-old
vines planted in 3/4 of a hectare (about 1.5 acres). If you are
lucky enough to find a bottle of this 100% Grenache, it is truly
remarkable. It stands out not only for its extraordinary elegance,
purity, and incredibly sweet kirsch, raspberry, and mineral notes,
but also for its immense palate penetration and aromatic
persistence and length. This gorgeous, potentially prodigious
Gigondas should evolve for 15 or more years" |
|
I først omgang godtager man måske
oplysningerne fra Parker om de gamle grenachestokke. Det må jeg
indrømme, at jeg gjorde i første omgang, især fordi der bliver
talt om "sandjord". Der var noget med vinstokke i Chile
(tror jeg), der aldrig blev angrebet af vinlusen, fordi de groede i
strandsand.
Så er der det med 125+. Vinlusens ødelæggende ankomst til Rhone
kan dateres til 1865. "pre-phylloxera"-
vinstokke skulle altså i dag være 145 år.
OK! Det skal nok være meget
gamle vinstokke.
Jeg er færdig med opdateringer af siden
om import. Jeg mangler nogle få stykker, som jeg har kontaktet.
Svarer man ikke i nær fremtid, bliver man bare slettet, for så er
man nok ikke særlig interesseret i at være med på siden. |
|
.
|
|
4. januar 2011
|
|
.
|
|
Importoversigter
I forbindelse med opdatering af siden,
der viser den samlede import af Rhonevine til Danmark (så vidt
jeg kender til), har jeg truffet 3 vigtige principielle
beslutninger:
1.
Jeg vil ikke længere anføre priser på oversigten. Det gør
opdateringen lettere for mig, og hvem interesserer sig egentligt
så meget for disse oplysninger.
2.
Jeg vil ikke længere anføre særskilte lister over importører
fra en bestemt appellation. Det vil gøre mit arbejde lettere. Dog
vil jeg bibeholde listen over importører af Chateauneuf du
Pape.
Jeg vil også fortsat anføre dansk importør på siden for den
enkelte producent.
3.
Jeg vil ikke uden videre anføre vine, som ikke har været nævnt
på siden før. Jeg ved, at der foregår en del parallelimport,
forstået på den måde, at man køber vine hos en eller anden
agent, uden at producenten ved, at hans vine importeres til
Danmark. |
|
Jeg vil fortsat - mindst
én gang årligt - opdatere siden med importerede vine.
Jeg har med bekymring bemærket, at udvalget synes at blive mindre,
ligesom nogle importører har opgivet ævret.
Der skal nok være kommet nye til. Nu
har jeg sider om næsten 700 producenter, så det er blevet helt
uoverskueligt at holde øje med importen ved at surfe om hver enkelt
producent. Hvis jeg tilfældigvis opdager en ny dansk importør,
eller tilfældigvis opdager, at én af de mange nye producenter, der
er kommet til på min side i den senere tid, har en dansk importør,
vil jeg anføre det på siden om producenten og på oversigtssiden.
Enhver importør er meget velkommen
til at gøre opmærksom på sig selv,
ligesom jeg meget gerne opfylder et ønske om, at det bliver noteret
på siden, hvis man begynder at importere fra en ny producent.
Jeg vil hurtigt og med glæde
opdatere min side med sådanne oplysninger.
|
|
.
|
|
3. januar 2011
|
|
.
|
|
Help me!
Dette udtryk bruger jeg af og til i en mail til en producent, som jeg har
lidt for få oplysninger om, eller når jeg godt kunne tænke mig lidt
hjælp med fotos m.v.
Det sker, at der er positiv respons, men der kan gå lang tid, og ret ofte
bliver der overhovedet ikke bliver svaret.
På baggrund at en mail (i forgårs) fra en vininteresseret dansker, vil
jeg på denne plads ændret emnet til
Hjælp mig - og andre rhonefarere.
Jeg fik en mail, der kun indeholdt en webadresse og en venlig hilsen.
Det blev optakten til en ny side i dag, Domaine
Mazurd. I første omgang var
jeg lidt skeptisk. Omtale af en del vine på en hjemmeside, der er fra
begyndelsen af årtiet (foregående årti) tyder på manglende opdatering,
og det er der mange sider, der lider af. Min kilde, oplyste, at der nok
helt sikkert var tale om vine, man ville kunne købe på stedet "nu
om dage".
Der er to ting (og senere en efterskrift), jeg vil bruge denne lange
indledning til at sige:
Hvis en af mine besøgende (og I kommer jo tilsammen i
alle hjørner af Rhone) kender et domæne, som man mener børe være
omtalt, så hjælp "os" med et vink.
|
Måske har en og anden lagt mærke
til, at der på de sidste nye sider ofte er anført, hvilken årgang der angives drueblandinger for. Det blev jeg for alvor
opmærksom på for et par måneder siden, da det gik op for mig,
hvor stor forskel, der kunne være på årgang 2007 og 2008. Når
jeg begiver mig ud på at fortælle om et domæne som Mazurd, så
får en evt. forskel på årgangene en ny dimension.
Jeg sagde noget om efterskrift. Den kommer her, citeret fra den
trofaste besøgende på Muzurd gennem mange år:
"Historien går, at da de i
sin tid købte marker, levede de på en sten de første 10 år, da
de ikke ville sælge vinen før den blev gammel, og sådan gør de
den dag idag, altså lader vinen blive gammel før de sælger. Det
betyder også, at de flasker af flere omgange, aldrig på en gang.
Selv deres BiB er med årgang og som regel fås de i 3 kvaliteter,
som alle har nogle år på bagen. De havde også et slot, men da
faren døde for få år siden, blev domainet delt mellem de 2 søstre;
den ene fik Mazurd, den anden slottet med marker til. Kan p.t ikke
huske hvad det hed, men har smagt vinen der fra et par gange. De
bedste vine bliver kun lavet i gode årgange, i de jævne eller dårlige
bliver vinen fra de rigtigt gamle stokke 70-100+ downgraded til de
billigere vine.
Det
er 2 år siden, jeg sidst var der ( tager derned igen til sommer )
var årgangen på de vine de solgte 1998-2003, å de årgange, de
viser på deres hjemmeside, passer nok med det, de sælger nu. Cuvée
speciale bliver kun lavet i superårgange, og den sidste jeg så i
handelen, tror jeg var 1991, så den ligger på tank i rigtigt lang
tid. Jeg har vel besøgt ham 8-9 gange gennem de sidste 20 år. |
|
.
|
|
2. januar 2011
|
|
.
|
|
Jeg var lidt ekstra omhyggelig med
et svar på en mail i går, og derfor vil jeg tillade mig at
delagtiggøre mine besøgende i svaret:
"Hi
I am planning a visit to Chateauneuf-du Pape and was
considering timing my visit with April 25 - Festival of Saint
Marc's Day. Is this a reasonable consideration which make the trip
more meaningful? Thank
you. I really enjoy your website.
Thank you. Bill"
Dear Bill
The Fête Saint-Marc has to me a very special personal importance.
I have a site in Danish telling about the reason of that: http://www.chateauneuf.dk/2008/broderskabet/saintmarc.htm |
|
If you go to Chateauneuf to see what
this occasion is all about, you must contact the federation to be
sure, that you can participate. I know the right person to contact: Hortence@chateauneuf.com
She is the right hand of the director of the federation (Michel
Blanc) and very competent - and in addition to that very kind and
nice.
If you join the "party" you will experience a local
"event of the year" and if you are an outgoing person you
will have the opportunity to meet many producers and they will be in
a mode of friendship. There will be an unnumbered line of red and
white Chateauneuf du Pape on the table to accompany a very good
menu.
If you are not participating in the dinner, you will probably only
discover a religious procession in the afternoon. I have not seen
this but it's probably not "worth a journey".
My best wishes for a trip of your lifetime
Soren |
|
.
|
|
1. januar 2011
|
|
.
|
|
Nogen bruger nytåret til at gøre
status. Det plejer jeg nu ikke at gøre noget særligt ud af, men
for en gangs skyld vil jeg gøre det.
Det har helbredsmæssigt været et forfærdeligt år for mig. Det
blev til ialt 16 dage på hospitalet ad tre omgange. De
regelmæssigt tilbagevendende besøgende på min side vil have
bemærket, at der har været "døde" perioder med hensyn
til opdateringer.
Måske har man også bemærket, at der har været voldsom gang i
den den sidste måneds tid. Dels har jeg fået troen på fremtiden
tilbage, og dels traf jeg i november en beslutning om, at der ikke
skulle være begrænsninger med hensyn til, hvem jeg kunne lave en
side om. Hidtil havde grænsen været sat ved Cotes du Rhone
Village +et navn. De få sider, der faldt uden for det, blev lagt
ind under et punkt, der hed "Hidden secrets". Dette
punkt findes ikke mere. Nu er der i stedet et menupunkt, der
hedder "Cotes du Rhone".
Der er stort set ingen af domænerne, som jeg
selv har besøgt, og jeg har derfor været nødt til at bruge
billeder fra domænernes hjemmesider, hvor det har været muligt.
I de fleste tilfælde, sender jeg en mail til domænet og
spørger, om det er OK at bruge billederne. Jeg har kun oplevet et
domæne, der har ytret betænkeligheder, og så fjerner jeg
naturligvis billederne.
Der er mange producenter, som ikke har så mange ha., og som der
ikke kan findes ret meget om. I disse grænsetilfælde, har det
været udslagsgivende, om stedet er økologisk (undskyld udtrykket)
eller ej. Ikke fordi jeg er fanatiker, men ud fra den simple
betragtning, at disse ofte engagerede producenter, er de mest
interessante at besøge. Et eksempel: Pascal
Chalon i Tulette. Jeg har ikke kunnet lokalisere ham præcist.
En amerikaner skrev om ham, at han lavede vinene i sin bedstemors
garage (tror jeg det var), men at de smagte fortrinligt. Ham ville jeg nu godt prøve
at finde, hvis ruten falder forbi Tulette.
|
|
Jeg stødte på Pascal Chalon efter
søgning på AgenceBio efter producenter i Cotes du Rhone - de fire
departementer, og her kommer producenter frem, som man måske ikke
ville finde frem til på anden vis.
I øvrigt er det sådan med AgenceBio, at man
ikke her kan se, om et domæne er under konvertering, (den 3-årige
prøveperiode) eller man er certificeret. Derfor kan der på nogle
af mine sider blive talt om konvertering, mens domænet i
virkeligheden er certificeret. I anledning
af de mange nye sider, der er kommet i den sidste måneds tid, har
jeg foretaget en optælling. Den 30. december var der sider om 686
producenter.
Stort set alle er også med i den engelske version, så man kan
gange med 2. Der har været 61.000
besøg på siden i 2010. Jeg er helt
klar over, at siden kan virke uoverskuelig for besøgende, især
hvis man ikke er fortrolig med Rhones vinøse geografi.
Jeg vil tro, at mange besøger siden for at læse om en bestemt vin
eller en bestemt producent. Hvis man ikke på forhånd er fortrolig
med sidens opbygning, vil det være en god idé at bruge
søgefunktionen "Søgning".
Denne funktion søger kun på chateauneuf.dk - man googler altså
ikke. Jeg får engang om ugen en fortegnelse over, hvilke søgeord,
der har været brugt. Det kan være underholdende, og somme tider
søger jeg selv på ordene for at se, hvad man egentlig fandt.
I løbet af januar vil jeg forsøge at opdatere siden om dansk
import af Rhonevine, startende med de importører, for hvem der
ikke er sket opdatering af oplysninger i et års tid. |
|