Kort nyt - juli 2008

3. juli 2008:
.
Noget at komme efter i Ardéche?

Jeg håber, at jeg bidrager til, at Rhonefarere kan få ideer til besøg hos gode producenter.
Nu er det mig, der har behov for idéer. Jeg skal til Chateauneuf først i august og planlægger at gentage (efter en del år) en rute gennem Ardèche-dalen (grundet landskabelige herligheder). Jeg ville frygteligt gerne finde et domæne i Ardèche, der er et besøg værd. Findes der en skjult perle? Jeg har ikke fundet én på trods af ihærdig søgen på nettet.
Hvis én af mine besøgende har (seriøst) gode idéer vil jeg meget gerne prøve dem af. Det skal altså være producenter, der producerer vine, klassificeret højere end Cotes de Vivarais, og de skal være beliggende i én af de fire Cotes du Rhone kommuner. (Se den primitive illustration t.h.)
En idé til en rigtig god restaurant i dalen vil heller ikke være af vejen.
Jeg vil meget gerne kolportere gode idéer videre her i Kort nyt!

.
2. juli 2008:
.
Danskejet hus ved Vaison:

Jeg modtog i går flg. mail:

"Jeg var inde på din chateauneuf side og så, at du også har en liste over huse til leje, og så tænkte jeg, at du måske også ville tage vores med på listen.
Det er et gennemrestaureret landhus lige uden for Vaison, midt i vinmarker på alle fire sider (CdR - desværre ikke Chateauneuf...). Fire dobbelte soveværelser, stort landkøkken og et par store stuer. Sydvestvendt terrasse og gårdsplads og pool med udsigt til Mt Ventoux. Et meget fredeligt beliggende skønt hus, som vi er tre familier om - men som vi også lejer ud.  Vi er alle sammen vinentusiaster, hvilket beliggenheden også afspejler med Rasteau og Gigondas mm lige rundt om hjørnet.
Vores web site er www.provencehouse.dk "

Huset skulle være omtalt i Bo Bedre denne måned.

Skulle andre have lyst til lidt reklame for deres huse/lejligheder medvirker jeg gerne.
Andre henvisninger kan ses fra menupunktet Links - fra forsiden. evt. fra sektionen om Turisme i Chateauneuf du Pape og omegn - link nederst på siden.

.

Foto fra www.provencehouse.dk

1. juli 2008:
.
Rettelse - Cecile Chassagne

En af mine kilder fortalte mig for et stykke tid siden, at Cecile Chassagne i Sablet havde ophørt med vinproduktion og negociantvirksomhed. Det er ikke sandt. Jeg beklager denne misforståelse. Det viser sig, at hun stadig i høj grad er aktiv. Jeg modtog i går en mail fra hende:
I'm still in Sablet !!!!! Still making wines !!!! still selling them at Cave les Genêts in Sablet !!!
It is true that you 'll find now, in addition, a nice restaurant at la Cave les Genêts, but they do sell our wines, are opened the whole day as tasting room. The winery is still located underneath the Tasting room/Restaurant.
So my domaine is located in Gigondas, wines sold in Gigondas in the main tasting room on the place, and in Sablet at Cave les Genêts. I can appear on your list of Gigondas : "Domaine Cécile Chassagne".
My father produces Sablet and Côtes du Rhône in Sablet, called Domaine Jean-Claude Chassagne.

Caveau og restaturant Les Gênets

.
I løbet af den seneste uges tid er oprettet en ny sektion af denne hjemmeside, hvor samtlige lokaliserede producenter af Cotes du Rhone er listet, ordnet efter kommuner i de fire departementer, ArdècheDrôme, Gard og  Vaucluse. Siderne har et dobbelt formål. Dels er de beregnet til egen overblik og dels til orientering for turister, der har planer om at besøge en bestemt by i området og måske kan bruge listerne til at få overblik over producenter i en bestemt kommune.

Arkiv:

Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Marts 2008
Februar 2008
Januar 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
August 2007
Juni 2007
Maj 2007
Marts 2007
Februar 2007

Home